2.000 elever på Borupgaard og Ørestad Gymnasium får Google Apps efter ferien

Eleverne på to gymnasier i Københavnsområdet skal efter sommerferien til at bruge Googles webbaserede kontorpakke, Google Apps, til e-mail og gruppearbejde.

Eleverne på Borupgaard Gymnasium i Ballerup og Ørestad Gymnasium på Amager skal efter sommerferien i gang med at tjekke e-mail, lave gruppearbejde og aflevere opgaver gennem Googles webbaserede kontorpakke, Apps.

De to gymnasier, der begge har omkring 1.000 elever, har sagt ja tak til et tilbud fra det danske it-konsulentfirma IT Security and Compliance, som specialiserer sig i webbaserede løsninger bygget op om Googles tjenester.

»Vi kontaktede de to gymnasier og spurgte dem, om ikke det kunne være en god idé for dem at bruge Googles værktøjer til e-mail og samarbejde online til eleverne,« siger direktør i IT Security and Compliance, Jonas H. Lund, til Version2.

Google Apps er Googles cloud-baserede kontorpakke, som giver brugeren mulighed for at skrive og dele blandt andet tekstdokumenter, regneark og kalender i en browser.

Rektorerne på de to gymnasier kunne godt se idéen i at tage Google Apps i brug i den såkaldte Education-udgave, som er ganske gratis og tilbyder omkring syv gigabyte plads i indbakken til eleverne.

Fordele ved samarbejde

Ifølge Jonas H. Lund har det især været tiltalende for gymnasierne, at eleverne kan dele det samme dokument under gruppearbejde uden at skulle holde styr på flere kopier af dokumentet.

»Når eleverne skal skrive en opgave, kan de på samme tid gå ind og rette og skrive i det samme dokument,« siger Jonas H. Lund.

Samtidig får eleverne mulighed for at synkronisere e-mail og kalender på mobiltelefonen.

Udviklerne hos IT Security and Compliance har også skræddersyet løsningen, så den integrerer med studieadministrationssystemet Lectio, som gymnasierne bruger i forvejen.

»Dermed er det nemt at oprette og nedlægge elever i systemet, og eleverne samtidig aflevere deres opgaver gennem systemet. Der er lavet en mappestruktur i Apps-systemet, så hver elev og lærer har sin egen mappe, og det er defineret i samarbejde med gymnasierne, hvad der er delt, og hvad der ikke er delt,« siger Jonas H. Lund.

IT Security and Compliance oplyser, at virksomheden er i dialog med flere gymnasier om lignende løsninger.

Det har ikke været mulig at fange rektorerne for de to gymnasier for en kommentar inden deadline.

Læs mere om arbejdet med at integrere Google Apps med studieadministrationssystemet Lectio i It-udfordringen fredag den 30. juli.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jens Holm

Meget interessant.

Var det ikke Borupgaard, der i foråret fablede om iphone til alle, så papirbøger kunne afskaffes?

Jeg ser fremt til evalueringen, eleverne vil givetvist mugge over det i første omgang, men hvad siger de til foråret? Er det vigtigt at kunne redigere samtidigt, eller er vanens magt med Office pakken vigtigere?

  • 0
  • 0
#2 Jesper Mørch

Jeg mindes at Odense Kommune var nødt til at gå væk fra den konstruktion igen før den kom i luften, netop fordi Google Apps var på kant med lovgivningen... Der var vist et eller andet med at man ikke kunne garantere at Google ikke kunne misbruge de data der blev lagt op. - Og det var vist også netop Google Apps Education-udgaven.

En af de mange artikler om problematikken er nævnt på: http://www.version2.dk/artikel/15352-datatilsynet-forbyder-google-apps-i...

Det bliver interessant at følge den juridiske udvikling med de to gymnasier.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere