20 års hemmeligheder og 50 TB data stjålet af tidligere konsulent for NSA

Harold Martin, der er tidligere entreprenør for NSA, havde 50 TB information fra NSA liggende på sit hjemmekontor. Efterforskere har fundet informationerne helt tilbage til 1996 samt mange 'hemmelige' og 'tophemmelige' dokumenter.

To årtiers klassificeret materiale fra NSA, meget af det mærket med 'hemmeligt' og 'tophemmeligt', lå på 51-årige Harold Martins hjemmekontor og på bagsædet i hans bil. Det viser et nyt memo lagt frem for retten, skriver Washington Post.

Harold Martin er tidligere entreprenør for NSA og har taget mere end blot lønchecks med hjem fra arbejde.

Som Version2 tidligere har berettet, blev Harold Martin anholdt sidst i august for at have forbindelse til læk af NSA's hackinginstrumenter, hvor en hackergruppe kaldet Shadow Brokers satte instrumenterne til salg online.

Læs også: Lækket NSA-malware kan stamme fra medarbejders uautoriserede 'samling'

Nu har efterforskere fundet 50 terabyte NSA-information hjemme hos ham. Dertil kommer tusinder af dokumentsider.

Håndskrevne noter om NSA's computerinfrastruktur

Ud over NSA's hacker-instrumenter lå der en klassificeret plan for operationer mod en kendt fjende af USA blandt Harold Martins stjålne informationer.

Derudover faldt efterforskerne over nogle håndskrevne noter i Harold Martins hjem.

Noterne beskriver NSA’s computerinfrastruktur og deres tekniske operationer.

I memoet til retten lyder det, at noterne ser ud til at være skrevet til 'publikum uden for efterretningstjenstemiljøet'.

Harold Martin har tidligere været ansat hos et firma, der stod for at vedligeholde NSA’s infrastruktur, skriver amerikanske Computerworld.

Ingen beviser på læk

I indberetningen til retten stod der, at Harold Martin havde dokumenter dateret helt tilbage til 1996 og helt frem til 2016. Mange af dokumenterne var mærket 'hemmeligt' eller 'tophemmeligt'.

Efterforskere har ikke fundet beviser på, at Harold Martin har lækket de stjålne dokumenter.

Harold Martin nægter selv at have forrådt USA.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Steen Krøyer

Entrepreneur engelsk = selvstændigt erhvervsdrivende, så altså snarere en selvstændig konsulent. Entreprenør dansk = betyder formelt set det samme som på engelsk, men forbindes af de fleste nok mere med en der kører rundt med store gravemaskiner.

Det ville da også være underligt hvis en entreprenør der var sat til at udgrave et blomsterbed ved NSA head quarters var i stand til at erhverve sig hemmelige oplysninger. Men at en hyret konsulent har kunne gøre det, er jo set før (Snowden m.fl).

 • 0
 • 0
John Madsen

Booz Allen Hamilton er da lige netop entreprenør for NSA.

"En entreprenør er en person eller et firma, der påtager sig at udføre et nøje beskrevet arbejde – en entreprise – for andre, ofte til en fast pris."

Hvordan skulle man blive hyret som iværksætter? Så er det jo vedkommende, der ansætter dig, der er iværksætteren :)

 • 0
 • 0
Bent Jensen

Igen en meget god historie der viser hvorfor der ikke under nogen omstændigheder skal være bagdøre eller indbygget svagheder i noget system.

Hvis der var bagdør i hans materiale som han misbrugte, så ville det med en generel bagdør, betyde at alle enheder verden var kompromitteret.

Hov. Solgte han ikke bagdøre ?

 • 0
 • 0
Alex R. Tomkiewicz

Ordet er 'contractor'. Og Google Translate oversætter det meget venligt til 'entreprenør'. Det er det nyeste nye indenfor Big Data. Det er bjerge af data vi taler om. Og der skal derfor store maskiner til at bore ind i disse data. Derfor disse kodenavne for data-mining aktiviteter. De brugere gravemaskiner, tunnelbor, frontlæssere, dumpere, kraner, en enkelt Bobcat hist og her. Man har haft forsøgt sig med at sprænge sig vej ind i data. Men det fragmenterede resultaterne for meget. Derfor er det nu mere at bore og grave. Og dét er en entreprenøropgave for mænd med hard-hats.

:-)

 • 0
 • 0
Finn Thøgersen

Han har jo bare fulgt eksemplerne fra den politiske ledelse om at alt det der sikkerhed ikke er noget der skal tages alvorligt

Skal vi gætte på at han ikke slipper med en bemærkning om at "ingen rimelig anklager ville rejse sagen" og "der ikke kunne bevises forsæt til han at ville udøve espionage" ?

Der ER nu engang forskel på når bønder og småfunktionærer kvajer sig og så når adelen "set i bagkundskabens klare lys har handlet en smule uhensigtsmæssigt"...

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere