2 ud af 3 europæere aner ikke hvad cloud computing er

30. august 2012 kl. 07:405
Europæerne halter efter resten af verden, når det gælder om kendskabet til cloud computing. Blot hver fjerde europæer anvender cloud computing.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

65 procent af europæerne har højst hørt om udtrykket 'cloud computing', men ved ikke, hvad det dækker over. Det fremgår af en undersøgelse, som Business Software Alliance, BSA, har fået lavet.

I alt erklærer 17 procent af europæerne sig som godt eller meget bekendte med cloud computing.

Blot 24 procent af europæerne benytter sig af cloud computing, hvilket er lavere end globalt, hvor 34 procent benytter cloud computing.

Artiklen fortsætter efter annoncen

BSA's undersøgelse dækker endda over e-mail som en cloud-tjeneste, og det er ikke overraskende den mest udbredte cloud-tjeneste både globalt og blandt europæerne, hvor 79 procent af dem, der benytter cloud computing, bruger cloudbaserede e-mail-tjenester.

Ifølge BSA er det også primært privat, at folk anvender cloud computing. 86 procent af dem, der bruger cloud computing, bruger det privat, og 29 procent bruger det i forbindelse med deres arbejde.

Ud over e-mail er de mest udbredte cloud-tjenester online tekstbehandling, som bruges af 36 procent af de europæiske cloud-brugere, efterfulgt af billedlagring og -deling, som bruges af 35, onlinespil, som ligeledes bruges af 35 procent, og online lagring af filer, som bruges af 29 procent.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
30. august 2012 kl. 13:58

Cloud computing eller ikke, har vel egentlig kun betydning for it-folk.

Online and in-person surveys of 3,898 PC users

Slut-brugeren ( som undersøgelsen åbenbart har spurgt ) kan vel være ligeglad om en service kører på maskinen under mit skrivebord, eller på amazons cloud.

It-folkene som skal holde systemet kørende har selvfølgelig en grund til at kende forskellen, ud fra performance- og sikkerheds-hensyn.

2
30. august 2012 kl. 10:00

Flertallet af (de ældre) danske virksomheder er stadigt dum-konservative, og tror at de selv kan drive services til deres egne behov, billigere og bedre end alle andre.

1
30. august 2012 kl. 09:17

"Cloud computing" som udtryk er blevet et så udvandet udtryk at det har mistet en fælles betydning. Når man høre folk snakke om cloud, skal man altid lige analysere sig frem til, hvad det er deres hostede service eller hjemmeside tilbyder for at forstå, hvad det er de mener, der er "cloud" ved den.