2 millioner Linux-computere skal sendes ud i rummet

SpaceX sender 4000 Linux-computere med deres satellitopsendelser hver måned.

Hver måned, når SpaceX sender 60 internet-satellitter i rummet, så sender virksomheden samtidig 4000 Linux computere afsted, som satellitterne skal bruge for at virke.

Det skriver Zdnet.

Sidste uges opsending af et hold satellitter betyder, at der nu er 480 i rummet – lidt over halvdelen af de 800 satellitter, som SpaceX skal bruge for at sørge for internet i hele USA.

Virksomheden planlægger at sende 42.000 satellitter i rummet, og det betyder, at omkring 2 millioner Linux-computere bliver sendt med i løbet af de kommende par år.

Ifølge Josh Sulkin, software design lederen for Crew Dragon, så kører computerne med en PREEMPT_RT-patch, der er udviklet af en Red Hat-ingeniør som del af et initiativ til at gøre Linux til et realtids-operativsystem.

Han uddyber, at SpaceX ikke bruger en tredjeparts Linux-distribution, og at man har flere brugerdefinerede drivere til at interface med sin hardware, som danner et distribueret computersystem.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Ole Tange Blogger

Jeg husker stadig i sin tid, hvor man var bekymret for at lade GNU/Linux styre computere i fly.

Det må man sige har ændret sig.

Jeg har da også siden kikket med over skulderen på en pilot og set en boot sekvens på skærme, der i den grad skreg Linux kerne :)

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere