2 millioner Linux-computere skal sendes ud i rummet

9. juni 2020 kl. 09:364
SpaceX sender 4000 Linux-computere med deres satellitopsendelser hver måned.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hver måned, når SpaceX sender 60 internet-satellitter i rummet, så sender virksomheden samtidig 4000 Linux computere afsted, som satellitterne skal bruge for at virke.

Det skriver Zdnet.

Sidste uges opsending af et hold satellitter betyder, at der nu er 480 i rummet – lidt over halvdelen af de 800 satellitter, som SpaceX skal bruge for at sørge for internet i hele USA.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomheden planlægger at sende 42.000 satellitter i rummet, og det betyder, at omkring 2 millioner Linux-computere bliver sendt med i løbet af de kommende par år.

Ifølge Josh Sulkin, software design lederen for Crew Dragon, så kører computerne med en PREEMPT_RT-patch, der er udviklet af en Red Hat-ingeniør som del af et initiativ til at gøre Linux til et realtids-operativsystem.

Han uddyber, at SpaceX ikke bruger en tredjeparts Linux-distribution, og at man har flere brugerdefinerede drivere til at interface med sin hardware, som danner et distribueret computersystem.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
4. marts 2021 kl. 11:02

Space-X sender tusindvis af "Internet Link" Satelitter op årligt og har efterhånden et netværk der dækker størstedelen af kloden, men hvad er egentligt sandheden om hvad det skal bruges til? Er det for at give alle jordborgere internet adgang, hvis ja hvad kommer det til at koste og hvilket udstyr skal der til på jorden, bliver det billigt og bliver hardwaren tilgængelig for hvermand? Næppe! Eller er der en skjult dagsorden, det kunne være at operere et netwærk som ligger udenfor de enkelte startes kontrol, det kunne jo være meget irriterende for typer som Xi, Erdogan, Putin og flere andre men hvem mon får kontrolen, er det Elon Musk? Er der nogen der nogen der har konkret information eller som har tænkt over hvordan Starlik kommer til at blive brugt?

2
10. juni 2020 kl. 09:40

Jeg husker stadig i sin tid, hvor man var bekymret for at lade GNU/Linux styre computere i fly.

Det må man sige har ændret sig.

Jeg har da også siden kikket med over skulderen på en pilot og set en boot sekvens på skærme, der i den grad skreg Linux kerne :)