191 millioner amerikanske vælgeroplysninger lækket

Oplysninger om 191 millioner amerikanske vælgeres partitilknytning og valgdeltagelse ligger frit tilgængeligt på nettet.

En database med 191 millioner amerikanske vælgeroplysninger er dukket op på en offentlig tilgængelig webserver – men den synes ikke at have nogen ejermand.

Databasen indeholder blandt andet oplysninger om navne, adresse, telefonnumre, fødselsdage, partitilknytning samt og de enkelte vælgerens valgdeltagelse siden år 2000. Heldigvis indeholder databasen hverken personnumre eller bankoplysninger.

Databasen blev fundet af sikkerhedsefterforskeren Chris Vickery, der tidligere på måneden fandt 3,3 millioner brugerkonti tilknyttet det officielle onlinecommunitybag den japanske tegneseriefigur Hello Kitty.

Læs også: Datalæk på millioner af børnebrugere i tegneseriecommunity

»Jeg var nødt til at tjekke, om det virkelig kunne passe, så jeg tjekkede mit eget navn. Resultatet forargede mig. Lige der foran mig, i en mærkelig, tilfældig database jeg havde fundet på internettet, var oplysninger der kunne lede hvem som helst videre til mig. Hvordan kan nogen med 191 millioner af sådanne oplysninger være så skødesløs?« fortæller Chris Vickery til websiden CSO.

Offentligt tilgængelige oplysninger

Databasen oplysninger er i udgangspunktet alle offentlige tilgængelige, men skal sædvanligvis indhentes i hver enkel stat, der håndterer dem på forskellig vis. I enkelte stater ligger oplysningerne allerede online, mens det i andre stater er enten besværligt eller dyrt at få adgang til oplysningerne.

Samtidig må oplysningerne i de fleste stater udelukkende benyttes til ikke kommercielle formål såsom vælger- og målgruppeanalyser i forbindelse med valgkampe.

Problemet ved de mange lækkede vælgeroplysninger er, at de, på trods af i udgangspunktet at være offentlige tilgængelige, er en guldgrubbe af samlet information for såvel mere skrupelløse marketingsfirmaer som kriminelle der begår phishing-forsøg.

Chris Vickery har uden held forsøgt at lokalisere ejeren af databasen. Måden databasen er opbygget på indikerer imidlertid, ifølge Vickery, at den i hvert fald delvis kan være opbygget af firmaet NationBuilder, der arbejder med at designe digitale kampagner for politiske partier.

En talsmand for NationBuilder udtaler dog til CSO, at den IP adresse databasen befinder sig på hverken tilhører dem eller nogle af deres klienter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017