190.000 virksomheder risikerer digitalt regnskabskaos

14. februar 2012 kl. 10:162
Tusindvis af mindre virksomheder skal indberette regnskaber digitalt til sommer, men er slet ikke klar til det.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Til sommer skal omkring 190.000 danske virksomheder til at indberette deres regnskaber digitalt.

Men det er de langt fra klar til, skriver Børsen Digital tirsdag.

»Rigtig mange virksomheder er på nuværende tidspunkt ikke klar til at indberette digitalt. Vi vurderer, at der for størstedelens vedkommende vil gå i hvert fald seks måneder, inden de bliver klar,« siger Michael Rugaard, faglig direktør i FSR – Danske Revisorer, til Børsen Digital.

FSR – Danske Revisorer har spurgt sine medlemmer, om de er klar til at leve op til kravet om, at regnskabsdata fremover skal afleveres til Erhvervsstyrelsen i det digitale XBLR-format.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når de ikke er klar, skyldes det blandt andet, at virksomhederne ikke har fået nok information fra myndighederne om det nye krav, vurderer FRS.

Men det er ikke hele forklaringen, lyder kritikken fra Dansk Erhverv:

»Virksomhederne har ingen umiddelbar fordel af den digitale indberetning. Virksomhederne slipper ikke for at lægge ekstra kræfter i indrapporteringen. Specielt ikke første gang, hvor hele øvelsen skal implementeres,« siger chefkonsulent Ulla Brandt i Dansk Erhverv til Børsen Digital.

De cirka 190.000 firmaer er mindre virksomheder med færre end 50 ansatte, som slutter regnskab 31. januar 2012 eller senere. Ved udgangen af 2012 skal også de større virksomheder med flere end 50 ansatte indberette digitalt, skriver avisen.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
21. februar 2012 kl. 12:39

»Virksomhederne har ingen umiddelbar fordel af den digitale indberetning. Virksomhederne slipper ikke for at lægge ekstra kræfter i indrapporteringen. Specielt ikke første gang, hvor hele øvelsen skal implementeres,« siger chefkonsulent Ulla Brandt i Dansk Erhverv til Børsen Digital.

Men det er nu engang sådan vi laver digitalisering her i Danmark - udelukkende udfra hvad der hjælper staten. At kigge på noget som helst, der er med til at gøre ting bøvlede for borgerne eller erhvervslivet er overladt til tilfældighederne...

1
15. februar 2012 kl. 11:20

Ihukommende de seneste mange igangsætninger af IT-løsninger hvor servere etc. ikke har kunnet håndtere de store mængder henvendelser, så er det måske meget godt at de mindre virksomheder (190.000 stk) får deres problemer fordelt over en længere tidsperiode, så eksperterne hos SKAT kan hjælpe dem. / sarkasme fra/ Jørgen