19 ud af 20 danske virksomheder har mistet data

På ét år har 95 procent af danske virksomheder mistet data gennem fejl, nedbrud eller hackerangreb. Men det kniber med planer for, hvordan data kan reddes.

En backup, der ikke fungerer, når serveren går ned, eller en bruger, der gemmer sine data lokalt og mister computeren.

Der er mange måder, data kan blive tabt på, og ifølge en ny undersøgelse var 19 ud af 20 danske virksomheder ramt af problemet i løbet af et år.

Undersøgelsen, som CA Tecnhologies står bag, peger generelt på hardwarefejl i datacentret eller på netværk som den typiske årsag til forsvundne data. Også eksterne angreb, altså hackere, er en typisk grund til problemer. 68 procent af de adspurgte firmaer i Europa har mistet data efter sådan et angreb, skriver CA i en pressemeddelelse.

En ’omfattende supportplan’ for at genskabe data igen er dog en mangelvare hos de danske firmaer, lyder konklusionen. Kun 14 procent svarer ja til, at de står klar med en disaster recovery-plan.

CA Technologies har betalt analysefirmaet Coleman Parker for en spørgeskemaundersøgelse blandt 1.987 virksomheder i 12 europæiske lande om databeskyttelse. Hvor mange danske firmaer, der indgår i undersøgelsen, er ikke oplyst.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere