19-årig svindlede for 630.000 som falsk direktør for Google Danmark

En sikkerhedsbrist i CVR-registret gjorde det muligt for en 19-årige dansker at udnævne sig selv til direktør for Google og få udstedt et kreditkort.

I løbet af én måned lykkedes det en 19-årig dansker at spendere mere end 630.000 kroner takket være sin nye stilling som direktør for Google Danmark. Det var i hvert fald, hvad han stod opført som i CVR-registret, og det var tilstrækkeligt til at få udstedt et Eurocard med højt kreditmaksimum. Det skriver DR.

Den 19-årige udnyttede en sikkerhedsbrist i CVR-registret, som gør det muligt ved hjælp af NemID at ændre i en virksomheds oplysninger. Erhvervsstyrelsen har tidligere udtalt, at det en notifikationsfunktion er på vej, men at alle ændringer kan spores ved hjælp af NemID.

Læs også: Sikkerhedsbrist i virksomhedsregister: Alle kan blive direktør

Det forhindrede imidlertid ikke den 19-årige i at få udstedt et kreditkort, som han blandt andet benyttede til at indlogere sig i en luksussuite på Hotel d'Angleterre og købe mindst én bil. Svindlen blev opdaget, da regningen for kreditkortet endte hos Google Danmark.

Den 19-åriges motiv for svindlen var angiveligt blot at gøre det for sjov, og han viste også sit kortvarige luksusliv frem på Facebook, skriver DR.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Lars Smidt

Der er ikke meget sikkerhed i cvr-registret, og denne slags svindel er nem at udføre, men det fratager jo ikke den unge mand for ansvar i forbindelse med svindel. Havde han indsat sig selv som direktør og lavet en sjov historie om det på facebook eller på et andet online medie kunne vi have grinet af det, men når han bruger kreditkort i andres navn i så stort omfang må han selvfølgelig stå til ansvar. Det er dog trist at en ung mand på den måde får sin fremtid ødelagt.

  • 14
  • 0
#4 Casper Olsen

Københavns Politi efterforsker i øjeblikket yderligere to sager, og i Syd- og Sønderjyllands Politi har man ligeledes en sag, der er under efterforskning.

DR

Så det ikke et enkeltstående tilfælde og vi kommer nok desværre til at se flere af denne slags.

Tør man tænke på hvad der kan ske, hvis dette lille stunt bliver kombineret med identitets tyveri, hvor offerets nemID benyttes?

  • 18
  • 0
#7 Niels Rahbek

I modsætning til originalartiklen fra DR fremgår det ikke ret tydeligt, at det er et kort der er udstedt til virksomheden, ikke et kort i hans navn. Det var noget andet hvis han "bare" havde brugt en falsk direktørstilling til at få en bedre kreditværdighed. Uanset hvad, så er han så dum, at man snart ikke ved om man skal grine eller græde...

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere