15.000 danskere vil demonstrere mod ACTA-aftalen

Den omdiskuterede ACTA-aftale mod piratkopier møder folkelig modstand. 15.000 danskere er tilmeldt fire demonstrationer mod traktaten.

Hvad konsekvensen helt konkret bliver af ACTA-traktaten, som Danmark skrev under på i slutningen januar, står ikke ret klart.

Men den formelle danske godkendelse af den internationale aftale har siden ført til en heftig debat for og imod, som nu udmønter sig i demonstrationer på lørdag den 25. februar.

Der er arrangeret demonstrationer i de fire største danske byer, og samlet set har knap 15.000 danskere på Facebook tilkendegivet, at de dukker op. Det viser en hurtig sammentælling.

Klart størst bliver demonstrationen i København, hvor 11.590 i skrivende stund har tilmeldt sig, mens 5.446 har sagt måske til at deltage. Den foregår klokken 15 på Israels Plads.

dette kort kan man finde de fire danske demonstrationer mod ACTA, sammen med de mange hundrede folkelige protester mod aftalen, der er planlagt kloden rundt.

Hvor mange af de tilmeldte, der ender med at dukke op til selve demonstrationen, er dog som altid uvist.

Læs også: Mediekommissær: ACTA kan være skadelig for ytringsfriheden og privatlivet

Læs også: SF'er til ACTA-kritikere: Jeg har vundet kampen for jer

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (20)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Henrik Kramselund Jereminsen Blogger

Challenge accepted, and upped

Er du klar på et væddemål om det? Jeg vil gerne bede om en flaske Bombay Sapphire hvis der kommer mere end 1% deltagere i København på lørdag.

Udkast til regler, 1% af det nuværende tal som sat til: 11590, dvs der skal kun komme 120 personer - som rapporteret af et større nyhedsmedie eller fotos fra flere kilder.

PS Jeg kommer og tager min søn med, evt. tvinger resten af familien med - kan jo blot lukke forbindelsen hjemme mens jeg er ude ;-)

  • 6
  • 0
Jacob Rasmussen

Jeg har ikke sagt på FB at jeg kommer, fordi jeg er imod 'registrering af demonstrationer'... En af mine veninder var i NY, mens Occupy Wall Street var igang. De kunne desværre ikke komme rundt på Lower Manhatten, da der var spærret af, på grund af den der væmmelige demonstration... Jeg spurgte hvordan man så kom ind og demonstrerede? Jo, man skulle såmænd bare gå hen til nogle specielle skranker, og registrere sig som demonstrant. Velkommen til liberalismens højborg... :(

  • 3
  • 0
Jesper Svarre

Flemming: Det var en fantastisk dag. Jeg synes du skal tage den flaske vin, du skylder mig, og dele den med din kone/kæreste/bedste ven og fejre, at der stadig er folk i Danmark, der ikke bare sidder passivt på sofaen derhjemme. Faktisk mange tusinde.

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere