Over 15 datakilder indgår i Apples nye 'vis alle data om mig'-feature til brugerne

Apples data om brugernes kontakter, kalendere, noter, bogmærker, påmindelser, e-mails, fotos og videoer kan nu ses igennem med ny feature.

Apples er gået i luften med en feature, hvor brugere kan få adgang til at se og downloade alle de data, som Apple nogensinde har indsamlet om dem.

Det kræver blot, at man logger ind på Apples support-website med sit Apple ID og kodeord. Her kan man så få en oversigt over de data, Apple har gemt om dig, ændre det, som man ikke er enig i, og eventuelt deaktivere Apple-kontoen eller helt slette den, skriver mobil.nu.

Apples data om brugerne kan være ret omfattende, for de er indsamlet både fra App Store, Apple Music, iTunes, Apple ID-konto, AppleCare support-historik og ønsker om reparationer, iBooks Store, Game Center, kontakter, kalendere, noter, bogmærker, påmindelser, e-mails, fotos, videoer og dokumenter samt din browserhistorik fra alle Apples online-butikker, skriver mobil.nu.

Det er næsten givet, at det kan tage en rum tid at downloade de potentielt mange data.

Adgang til tjenesten sker herfra, vælg Data og anonymitet, og herefter 'Administrer dine data'. Tjenesten er dog ikke tilgængelig fra alle områder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Thomas Toft

Jeg synes altid der er mindst én kommentar under artikler om Apple som siger Apple ikke opsamler alverdens oplysninger fra deres kunder - i hvert fald ikke sammenlignet med Google. Et hurtigt kig viser de har samlet mere end Google men mindre end Facebook. Interessant.

  • 0
  • 1
#3 Jimmy Nielsen

Det springende punkt er nok hvilke data det er Apple kontra Google opsamler.

Når jeg kigger ned over listen, så er der en masse "opt-in" ting, såsom iCloud* services. Alt sammen ting som jeg selv har uploadet, og som jeg forventer at de har på mig.

Så har de gemt min købshistorik på Apple Store/iTunes Store, diverse iTunes abonnementer, samt garantisager hvilket næppe kommer som en overraskelse.

Til gengæld er der ingen opkaldshistorik, beskedhistorik, eller lokationshistorik.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere