15-årig opfinder algoritme til at opsummere tekster

Den kun 15-årige Tanay Tandon står bag softwaren Clipped, der trækker de vigtigste pointer ud af en tekst. Algoritmen bag, der nu er patentanmeldt, udviklede han som en hjælp til skolens debat-konkurrencer.

Hvad gør man, når mængden af læsestof bliver overvældende? Man udvikler da bare en algoritme, som analyserer teksten og trækker de vigtigste sætninger ud i punktform.

Det var i hvert fald amerikaneren Tanay Tandons løsning, da han som deltager på skolens debathold, som konkurrerer mod andre skolers debathold, blev nødt til at sætte sig ind i komplicerede emner på kort tid. Typisk skulle omkring 100 artikler på hver 2-3 sider kværnes igennem, hvoraf nogle så hurtigt kunne lægges til side som irrelevante. Med sin nye algoritme blev denne proces langt hurtigere.

Den 15-årige skoleelev blev selv så glad for hjælpen med at opsummere en tekst, at han omsatte sin algoritme til applikationen Clipped, både til iOS, Android og som et Chrome-plugin. Det skriver iværksættermagasinet Fastcompany.

I stedet for artikler på tre fulde sider er den offentlige udgave justeret til kortere nyhedsartikler med et faktuelt indhold. De mere holdningsbaserede artikler er en sværere nød at knække for Clipped-applikationen.

Softwaren blev sendt ud kort før nytår, og der er brug for forbedringer af den, før det bliver rigtig godt, indrømmer han selv. Den er udviklet i hans fritid, som udover debat-dysterne også bliver brugt på tennis, så det var især i juleferien, han for alvor kunne koncentrere sig om sin software-nebengesjæft.

At bruge mange timer som softwareudvikler ved siden af skolen ser Tanay Tandon ikke som et problem, for faktisk hjælper Clipped ham jo netop med at blive mere effektiv til skolearbejder, pointerer han.

Prøv Clipped (Clipped virker bedst på engelsk og understøtter for eksempel ikke bogstaverne æøå.)

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (4)

Jan Kronborg Christiansen

Prøvede bogmærke-funktionen i Firefox og det virkede faktisk ret godt. Dog har den problemer med specialtegn og længere tekster. Men har man en kort tekst som man lige vil have essensens af så virker det faktisk ok.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017