145.000 apps i Windows Phone-butikken – men stadig ikke 'de rigtige'

Microsoft praler nu af 145.000 apps til Windows Phone og 70.000 til Windows 8. Men tests viser, at platformene stadig halter langt efter Android og iOS på apps-fronten.

Windows Phone-platformen har fået ros for brugergrænsefladen, men sælger stadig ikke i særligt store mængder. En af forhindringerne er hønen-og-ægget-problemet med at få udviklet apps, der kan lokke kunderne til, men selvom Microsoft har stået på hovedet for at sætte gang i udviklingen, er det stadig ikke godt nok.

Det er konklusionen på en test, som en tidligere Microsoft-chef har udført for Windows Phone, skriver Infoworld.com.

Hal Berenson var sammenlagt 12 år hos Microsoft og er nu selvstændig, og han ville måle mængden af applikationer på en mere realistisk måde end de sædvanlige optællinger af alt på hylderne.

I stedet valgte han tre områder ud, der interesserer ham, fandt de 10 største spillere på de tre markeder, og så om de havde en app i Microsofts butik.

Microsoft meldte i sidste uge ud, at der nu er 145.000 applikationer til Windows Phone 8, men alligevel var resultatet nedslående. Inden for flyselskaber, banker og investeringsforeninger fandt Hal Berenson kun tre ud af ti banker, tre flyselskaber og ingen investeringsforeninger.

På Windows 8-platformen har app-butikken rundet 70.000 forskellige applikationer, melder Microsoft, og her var resultatet som ventet endnu dårligere: Én bank, ét flyselskab og ingen investeringsforeninger.

Til sammenligning kunne både Android og iOS prale af at have alle ti banker, otte flyselskaber og syv investeringsforeninger.

Hal Berenson er dog selv forsigtig med at vurdere Windows 8-butikken, som åbnede i efteråret, da der kun har været seks et halvt måned til at få fyldt hylderne.

»Ja, den ville dumpe min test med et brag, men det er for tidligt at blive deprimeret omkring,« skriver han.

Windows 8-apps er det eneste, som kan køre på enheder med Windows RT. Det er for eksempel Microsofts egen tablet Surface RT, samt en række tablets og hybrid-maskiner fra andre producenter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Deleted User

Microsoft har jo ad flere omgange, bl.a. også via blogindlæg her på siden, afholdt "konkurrencer" hvor udviklere blev tilskyndet til at lave apps. Hovedkriteriet hver gang har været kvantitet frem for kvalitet. Dvs. et forsøg på at få pustet antallet af apps så meget som muligt op uden hensyntagen til indholdet.

Pudsigt at Microsoft, der jo af naturlige årsager er klart bagud målt på antal ift. Android og iOS, forsøger at puste sig op. De kunne have valgt den anden vej og differentieret sig med en målsætning om "færre men bedre" og en mere overskuelig app store.

I stedet går de efter at få så mange apps som overhovedet muligt - og belønner udviklere jo flere apps de laver. Ikke ligefrem noget, der tilskynder til kvalitet.

 • 12
 • 0
#2 Allan S. Hansen

Pudsigt at Microsoft, der jo af naturlige årsager er klart bagud målt på antal ift. Android og iOS, forsøger at puste sig op. De kunne have valgt den anden vej og differentieret sig med en målsætning om "færre men bedre" og en mere overskuelig app store.

Det ville jo være den fornuftige vej frem, men hvis man ser på forbrugerne så fokuseres der også meget på kvantitet frem for kvalitet også. Også når man ser på nogle af de apps der har være populære gennem tiderne, så er det ikke altid kvalitets app der præger billedet. Man skal også huske på at mange af kvalitetsapps primært kom efter de mindre seriøse apps blev populære.

Så der er en vis markedsmæssig forklaring i at gå efter stort udbud kontra at forsøge at positionerer sig på kvalitet over kvantitet for at få 'fyldt butikken' til at starte med.

 • 1
 • 0
#5 Brian Hansen

Et af problemerne ved Windows 8 store er at der mangler incentement for at udvikle til metro. Jeg tror ikke de større software huse kan se ideen i at skulle betale ressourcer på at strikke en ny GUI sammen til det software de laver, når det allerede kan afvikles på skrivebordet. Og de få gode 3.parts programmer der er, er der ikke nok fokus på at få rettet fejl i, der blev rettet for længe siden i iOS eller Android udgaven.

 • 0
 • 0
#6 Bjørn Damborg Froberg

Havde faktisk denne samtale tidligere i dag.. Jeg fortalte nogen venner at jeg overvejer at investere i en Windows 8 telefon. De grinede og sagde at der var ingen 'apps' til den.

Fint, sagde jeg, fortæl mig hvilke apps jeg ikke kan leve uden så. Rejseplanen blev nævnt, men der har de en mobil side der fungerer absolut upåklageligt, så har egentlig ikke et reelt behov for en mobil app ved siden af. (I øvrigt findes den faktisk til både win7 og 8.) Dernæst blev der nævnt en masse spil og ligegyldige apps og jeg endte egentlig med konklusionen, at der ikke var nogen apps jeg réelt havde et behov for. Slet ikke i en grad hvor det bliver den overvejende købsårsag.

 • 3
 • 0
#7 Claus Jensen

jeg endte egentlig med konklusionen, at der ikke var nogen apps jeg réelt havde et behov for

Det er jo naturligvis individuelt - mange bruger jo rent faktisk deres telefon som telefon og til kommunikation og ikke så meget andet. Og for dem er din betragtning nok ganske præcis.

Men flere og flere bruger deres telefon som en forlængelse af deres kontor eller hjemmecomputer og forventer at man kan flere og flere af de samme ting på dem. Så kommer man ikke uden om apps. Jeg er ikke selv storforbruger af apps, men har en 4-5 stykker, jeg i hvert fald ikke ville undvære. Hertil kommer en del, der måske kunne erstattes af en mobil-optimeret webside, men det er nu sjældent særligt optimalt.

Og hvis man står og sammenligner to telefoner, hvor den ene har en optimeret app og den anden må nøjes med det, der nu kan gøres i dens webbrowser, så vil appen nu i mine erfaringer vinde de fleste gange - og vinde stort. For mig ville det føles som en andenrangs-funktionalitet at blive tvunget til browseren, når det ikke er optimalt. Og hvad hjælper telefonens fine specs så, hvis det, jeg gerne vil gøre på den, det er mere besværligt?

Så for mig er det ikke væsentligt ved valg af en telefon, hvor mange apps, der er til den - men det er væsentligt, at dem, jeg bruger (eller noget lige så godt) er der. Der dumper Windows stadigvæk til mit brug.

 • 3
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere