14.000 danskere ramt af Ashley Madison-lækage

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Offentliggørelsen af brugerdata fra utroskabssitet Ashley Madison omfatter masser af danske e-mail-adresser. 14.000 danskere er ramt af lækagen.

Omkring 14.000 danskere er ramt af det massive datalæk fra den canadiske utroskabsportal Ashley Madison.

Det skriver Berlingske Tidende.

Ashley Madison blev udsat for et hackerangreb i juli måned, og Berlingske Research har gennemgået de massive datamængder, der siden er blevet offentliggjort. De mange brugeres e-mail-adresser optræder nu i søgbare kartoteker rundt omkring på internettet, hvor man i løbet af sekunder kan tjekke, om en person har været registreret hos den berygtede hjemmeside, der har slået sig op på at facilitere utroskab.

Læs også: Ekspert efter Ashley Madison-hack: »Antallet af danskere i lækket er under 1.000«

Og ifølge Kim Aarenstrup, leder af Nationalt Cyber Crime Center under Rigspolitiet, kan det blive noget nær umuligt for de ramte brugere at få slettet deres lækkede oplysninger.

»Hvis listen cirkulerer i hackerkredser og ligger på mere obskure hjemmesider, så kan det blive en kamp mod vindmøller at få slettet sit navn. Det er jo også så godt som umuligt at blive slettet fra de mange computere, der må have downloadet materialet,« siger han.

Ashley Madison og de amerikanske myndigheder leder stadigvæk efter de skyldige i sagen – indtil videre er der udlovet en dusør på 3,2 millioner kroner for oplysninger, der kan føre til hackernes identitet/er.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Christoffer Kjeldgaard

Det er vel data, der er fremkommet på ulovlig vis, så det er vel også ulovligt for mig at opsøge og undersøge de data?

Hej Henrik.

Loven omkring journalistisk beskyttelse (medieansvarsloven) gælder først og fremmest når journalister spiller en aktiv og opsøgende rolle (forsætlig og uagtsom, medieansvarsloven) i den kriminelle aktivitet; i sådanne tilfælde skal det være af samfundsmæssig relevans og den journalistiske beskyttelse opvejes her imod presseetik, hvor der i medieansvarsloven henvises til at straf og ansvar kan pålægges redaktør og journalist hvis den aktive handling har forvoldt personer eller virksomheder skade.

En efterbehandling af lækket og ulovligt tilvejebringet data er derfor kun ulovligt hvis redaktionen har spillet en rolle i tilvejebringelsen (jeg tvivler på at V2 har haft kontakt med hackerne og udpeget Ashley Madison som mål). Uagtsomhed påfalder hvis redaktionen eksempelvis offentliggør personhenførbare data, hvorved der sker skade på personer eller virksomheder - det kan jeg heller ikke forestille mig I ville gøre.

Omgangen med de ulovligt fremkomne data vil derfor opfylde kriterierne i §172, retsplejeloven, hvorved kilden (de ulovligt fremskaffede data og dets ophavsmænd) vil falde under den generelle vidnebeskyttelse.

Vh CKK

 • 2
 • 0
#6 Peter Stricker

Det er vigtigt på den måde at de 14000 danskere var dumme nok til at registrere sig

Jeg forstod Gerts spørgsmål som et spørgsmål om størrelsesordenen af antal registrerede danskere.

Hvis de eneste registrerede danskere var Peter Stricker, Gert G. Larsen og Poul-Henning Kamp, så kunne man konkludere, at danskerne generelt ikke var så dumme. Men om det er 1000 eller 14000 siger ikke så meget om "Die dumme Dänen".

 • 0
 • 0
#7 Bjarne Nielsen

... de 14000 danskere var dumme nok til at registrere sig på en side som enhver med blot lidt omtanke i hovedet kunne gennemskue måtte være fup og fidus.

Det er ikke lang tid siden, at jeg svarede en blogger, der gerne ville gøre sagen til en diskussion om privatliv, at vi nok snarere ville blive mødt med synspunkter om, at de selv var ude om det; det tog ikke lang tid at få den antagelse bekræftet.

Men lad os da diskutere det: der er ingen tvivl om, set i bagklogskabens klare lys, og med fuld adgang til alle data, at det har været et kæmpe bondefanger cirkusnummer, men hvad er det lige en person med kun lidt omtanke i hovedet burde have hæftet sig ved a priori, som ville afsløre det hele som fup og fidus? Og vel at bemærke, før vedkommende lod sig registrere første gang, for det er der fælden klapper i forhold til at komme på den famøse liste.

 • 1
 • 0
#10 Bent Jensen

" "Det er vel data, der er fremkommet på ulovlig vis, så det er vel også ulovligt for mig at opsøge og undersøge de data?"

Danmark har et mærkeligt system hvor alting er lovligt hvis man bare kalder sig journalist. "

Ja og det skal vi være glade for, i andre lande sætter det politiske system folk i fængsel, når de ikke skriver det som er konsensus. I Rusland på du ikke skrive om folk som har været i Ukraine, sendt af det Russiske styre. Ellers er det jo lidt svært, at blive ved med at påstå at man overhovedet ingen andel har i den sag, uden at lyde som en vis Irakis talsmand.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere