14 millioner opgraderede til Windows 10 inden for 24 timer

31. juli 2015 kl. 10:5923
Det er fortsat ikke alle, der er blevet tilbudt deres opgradering, men det er en del af planen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Windows 10 bliver mødt med overvejende positive anmeldelser og stor efterspørgsel blandt de 14 millioner pc-brugere, der har modtaget opdateringen indtil videre. Selvom man i god tid har skrevet sig på ventelisten til en gratis opgradering, kan der stadig gå op til et par uger, før man kan blive ekspederet.

Hvis man er utålmodig, er det muligt at downloade Windows 10 her og lave en engelsk installation. Man kan lave en ren installation og dermed slette alt, eller man kan vælge at beholde sine filer men miste programmer og indstillinger. Hvis man allerede har en engelsk version af Windows 7/8, er det muligt at opgradere til Windows 10 og beholde alle programmer og indstillinger.

Nogle brugere har ifølge Computerworld oplevet, at installationen fejler, og så må man vente på at det bliver din tur i køen til at få Windows 10 som en normal opdatering.

Hvis du vil læse anmeldelser af det nye styresystem, kan du se The Register, The Verge, Techradar, eller Engadget her.

23 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
23
4. august 2015 kl. 20:38

Der er faktisk en ny funktion i Windows Update i Windows 10, som sørger for, at diverse opdateringer til styresystemet faktisk kun bliver delvist hentet fra Microsofts servere — resten kan foregå (som standard) ved at downloade fra computere på lokalnetværket og henover hele internettet. Dette kan ændres til kun computere på lokalnetværket eller helt fravælges inde i indstillinger. Jeg forventer derfor også at fremtidige større opgraderinger til Windows vil blive hentet via denne torrent-lignende metode.

21
4. august 2015 kl. 08:36

BLACK screen of death er det nyeste påfund fra Microsoft..

Har selv oplevet det og en af mine venner har kæmpet med det i et par dage.. Win 10 har tilsyneladende problemer med flere grafikkort og flere skærme på samme tid

13
1. august 2015 kl. 14:29

14 mill installerede spyware helt frivilligt. lulz Godt gået M$. Glæder mig til at se, hvor mange bagdøre og andet godt der bliver fundet med tiden, når godt folket begynder at disassemble og reverse engineer win 10. Men nyt legetøj er det da.

14
2. august 2015 kl. 12:29

Microsoft kommer ikke forbi med et SWAT team og banker din dør ned, fordi de kan se, at du har været på redtube. Slap af og nyd livet, inden du får et hysterisk anfald.

15
2. august 2015 kl. 13:05

WHAT??? hvad snakker du om swat team og redtube. Er du ok eller skal jeg kontakte nogle for dig, du skal endelig sige til hvis du har brug for hjælp.

Jeg nyder livet og jeg kan ikke være hysterisk for jeg bruger ikke win :) så jeg smiler og har det rigtig godt. :)

16
2. august 2015 kl. 13:12

Du er allerede oppe i det røde felt. For jeg kan se, at du i din første sætning glemte at skrive lulz :-)

22
4. august 2015 kl. 12:44

lulz ;)

troll

7
31. juli 2015 kl. 13:47

MS har pengene og kapacitet i deres egen system, så det koster dem ikke så meget igen. De overlevedet hvis det et af de største DOS angreb en gang, bare på grund af deres båndbrede ?

Så vidt jeg husker så overlevede Microsoft DOS-angrebet ved at flytte Windows Update servere til Akamai, hvilket resulterede i at Windows Update blev leveret fra Linux (til stor morskab for alle nørder)... men du tænkte måske på et andet DOS-angreb ?

5
31. juli 2015 kl. 12:07

Har nu ikke haft noget problem med at opgradere min danske version af Windows 8.1 til version 10, via den ISO man kan hente, for der vælger man blot at hente den danske ISO fil.

20
3. august 2015 kl. 18:33

Nogle brugere har ifølge Computerworld oplevet, at installationen fejler, og så må man vente på at det bliver din tur i køen til at få Windows 10 som en normal opdatering.

Et tip fra reddit:

Hvis Media Creation Tool fejler med "Something happened", så skift OS'et til samme land/region (i Region and Language) som det sprog/land, der vælges i Media Creation Tool.

1
31. juli 2015 kl. 11:24

hvis de nu havde brugt torrent systemet til at videre sende deres Windows 10 opdatering, så havde det forløbet langt hurtigere, da man ville hente fra andre brugere, i stedet for kun hos Microsoft's servere.

4
31. juli 2015 kl. 11:50

Sådan fungerer kommende opdateringer som standard.

Default settng i Windows 10 er at din computer deler downloadede opdateringer med resten af verden.

3
31. juli 2015 kl. 11:46

hvis de nu havde brugt torrent systemet til at videre sende deres Windows 10 opdatering, så havde det forløbet langt hurtigere, da man ville hente fra andre brugere, i stedet for kun hos Microsoft's servere.

MS har pengene og kapacitet i deres egen system, så det koster dem ikke så meget igen. De overlevedet hvis det et af de største DOS angreb en gang, bare på grund af deres båndbrede ?

Hvis du ruller ud på den måde, kan du risikere incubation af virus, malware. Vil som firma være lidt betænkeligt på det.

Hvad hvis en af brugerne befinder sig på en mobildata forbindelse, så bruger du alt vedkomens data, så der er mange spørgsmålstegn som kommercielt firma ved at bruge denne metode.

Men måden at gøre dette på, og din er ide er god, har oplevedet at nogen spil udbyder benytter sig af dette. Og har selv tænk en gang når jeg får nosses mig sammen, at lægge nogen torrents med Linux dist eller ligende. på min NAS server. For at bidrage lidt.

9
31. juli 2015 kl. 17:47

Hej Bent,

Selvom Microsoft "har ressourcerne" i forvejen, ville de stadig have vundet meget ved Bittorrent distribuering af Windows 10. Og det her med vira og malware er ikke relevant, da der i Bittorrent protokollen er indbygget checksum validering, så de data du modtager er som de skal være :)

Mvh Allan Thisgaard

10
31. juli 2015 kl. 21:09

Selvom Microsoft "har ressourcerne" i forvejen, ville de stadig have vundet meget ved Bittorrent distribuering af Windows 10.

En af grundene er formentlig, at en del ISP'er rundt omkring i verdenen filtrerer bittorrent trafik. Deres nye Windows Update Delivery Optimization (who names those things?!?) kører over en anden P2P protokol, så fremadrettet bliver nye builds og opdateringer bl.a. pushet ud via P2P (hvis man opgraderede fra en af deres insider builds til RTM vil man have oplevet det)

24
9. august 2015 kl. 14:49

En af grundene er formentlig, at en del ISP'er rundt omkring i verdenen filtrerer bittorrent trafik.

Er torrent ikke også p2p, ?

Hvordan vil de filtered det fra, uden at kikke så meget i parkene, at det stadig er forbudt, i nogen lande, især når det også er krypteret . Svare det ikke til at Mobiludbyder vil lukke for SIP, eller medie udbyder for Streaming. Da denne trafik koster penge. Det kan generere meget trafik, men det bør vel være ulovligt i forhold til en neutral netpolitik ? Ved godt det at der er mange argumenter, både for og imod i sær for en udbyderne. Men når vi ikke taler om Mobildata, så har du i bund og grund betalt for en internet adgang med en hvis hastighed, hvis udbyderne synes at det bliver for dyrt, så må de enten sætte hastigheden ned, eller prisen op, men ikke blade sig i hvad og hvor meget du bruger den. (lovligt)

17
3. august 2015 kl. 09:07

En af grundene er formentlig, at en del ISP'er rundt omkring i verdenen filtrerer bittorrent trafik.
Deres nye Windows Update Delivery Optimization (who names those things?!?) kører over en anden P2P protokol,

Hvis en udbyder filtrerer bittorrents, må klienten så bare benytte almindeligt download. Gerne skrive "Din udbyder begrænser din internetforbindelse, så dit download tager desværre længere tid end nødvendigt. Her er en liste over udbydere i dit område, der ikke begrænser din forbindelse".

Hvis microsoft hat en ISP-godkendt p2p-protokol, så varer det nok ikke længe før almindelige bittorrents også kan køre over den protokol.