14-årig udvikler på top 10 i Apples download-liste

Bubble Ball er navnet på det vanedannende spil, som den 14-årige Robert Nay har udviklet. De 4.000 linjer kode er skrevet på halvanden måned.

På mindre end en måned er spillet Bubble Ball blevet downloadet mere end to millioner gange fra Apples App Store.

Det kvalificerer i øjeblikket til en niendeplads på top ti over populære gratis-apps, men for nylig har spillet været helt oppe og vippe spilsucces'en Angry Birds af pinden på førstepladsen.

Bubble Ball er udviklet af den 14-årige Robert Nay, der går i ottende klasse i den lille by Spanish Fork i Utah.

Ifølge ABC News havde han leget lidt med programmering, da en af hans venner opfordrede ham til at lave noget til Apple iPhone.

»Hvorfor ikke ? det lyder da ret cool,« var reaktionen fra den unge programmør.

Derfor gik han på biblioteket og lånte en bog om iPhone-udvikling, downloadede Corona SDK fra Ansca Mobile ? og gik i gang.

»SDK'et har en ret fed fysik-motor,« siger Robert Nay om valget af udviklingsværktøj.

Læs også: Sådan bliver du iPhone-udvikler

Bubble Ball udnytter motoren så godt, at spillet blev downloadet 400.000 gange på en enkelt dag i sidste uge.

»Jeg var ret forbløffet, for jeg havde aldrig troet, mit spil ville klare sig så godt,« siger han til ABC News.

Robert Nay har ifølge digitaltrends.com været halvanden måned om at udvikle spillet, der i alt fylder 4.000 linjer kode, og har kun fået en lille smule hjælp af sin mor til projektet.

Robert Nay lavede i øvrigt sin første hjemmeside i 3. klasse, og lige nu brygger han på sit næste iPhone app-projekt:

»Men hvad det er, det er ind til videre en hemmelighed,« siger Robert Nay.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Deleted User

http://fantasticcontraption.com/ <-- et andet "Storm P. Løsning"-spil der ikke kræver at du sælger din sjæl til Steve Jobs ;)

Jeg må indrømme at jeg ikke er så imponeret - han er helt sikkert dygtig, jeg betvivler ikke hans kunnen. Jeg synes bare ikke det er videre "utroligt" at man kan kode noget brugbart i en alder af 14. Come on guys, det kan godt være han stadig er et barn, men som 14årig er man altså ikke kraftidiot. Hvis han har interessen, opbakningen hjemmefra og en god bog om emnet er det da ganske realistisk. Jeg synes det er at gøre drengen en bjørnetjeneste at patronisere ham med "ih" og "åh" over at en "lille bitte 14-årig" kan lave noget der kan bruges til noget. Det er sket før.

Det mest imponerende er da heller ikke selve koden, men den matematik og trial&error han har måttet igennem for at regne de forskellige puzzles ud og konstruere dem. Det har jeg, med min stærkt humanistiske hjerne, svært ved :0)

  • 0
  • 0
#5 Thue Leibrandt

Ideen er såvidt jeg kan bedømme på den korte video ikke specielt ny. Tidligere spillede jeg meget "The Incredible Machine" på min pc - samme koncept, dog med temmelig mange flere muligheder (bl.a. katte der løber efter mus). Og pt. har jeg "Space Physics" installeret på min HTC Desire - stort set samme gameplay...

Så ideen er ikke ny - og ja bevars, knægten er 14, men så er det vel heller ikke vildere?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere