130.000 spillere bruger bladeservere

EVE Online holder 130.000 samtidige brugere i luften på bladeservere.

Det er det islandske firma CCP, der står bag EVE Online, der typisk har 130.000 samtidige brugere, der deler det samme univers.

Mens udviklerne fortrinsvis sidder i Island, ligger selve den virtuelle verden i et datacenter i London, hvor CCP har installere bladeservere til at holde styr på alle spillene.

Når CCP har valgt London, skyldes det, at internetforbindelsen mellem Island og omverdenen er ret dårlig, da der kun findes et enkelt søkabel, som tilmed for nylig blev revet over i en kort periode. Når søkablet er ude af drift, findes der kun satellitforbindelsen, som slet ikke kan klare de mange brugere. For det første er båndbredden for lille, og for det andet er forsinkelserne på transmissionerne alt for store til et online-spil.

Når CCP har valgt blade fra IBM, skyldes det blandt andet modulariteten, der gør det særdeles enkelt at opgradere serverparken, når antallet af samtidige brugere øges, fortæller IBM's islandske partner Nyherji til Version2.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Claus Andreaseen

Undskyld, kunne ikke lige helt se logikken samt formålet i at Version 2 velsigner sådan en GRATIS reklame ?

Skyldes det at IBM annoncerer mere end Acer, Fujitsu og HP på Version2 ?

Alle der blot har sat sig lidt ind i Blades, ved jo at IBM langt fra er markedsledende eller teknologisk førerende på dette område.

 • 0
 • 0
#2 Kristian Larsen

IBM er markedsførende sammen med HP. IBM har et større Intel blade marked, mens HP har et større AMD blade marked - ift. den sidste globale statistik jeg så anyway.

Teknologisk set har HP lavet catchup, og det er en længere diskussion om de er blevet teknologisk førende med deres sidste skud på stammen - som sådan kan det give mening at bruge 1 chassis til både blades og storage, men det giver også nogle problemer.

Og mht. føring, så er der INGEN tvivl om at HP og IBM er de 2 største både hvad angår markedsandel og teknologi.

Siemens og Dell blades er bagud på alle punkter, og Intel's koncepter lige så.

På storage området må man til gengæld sige at NetApp er førende - og eftersom IBM er den eneste af de 2 store leverandører som har netapp inde i deres storagelineup har de et heads-up ift. HP der.

 • 0
 • 0
#3 Deleted User

Det er ikke korrekt at Island kun er forbundet via et kabel - de er forbundet både via CANTAT-3 og FARICE-1, samt snart FARICE-2 som forventes klar i slutningen af 2008. Det var CANTAT-3 der blev revet over i 2006, FARICE-1 var fortsat funktionel.

 • 0
 • 0
#4 Claus Andreaseen

Nu ved jeg ikke om du er ansat hos IBM eller lign.

Jeg har søgt lidt på Google og fundet ud af at HP er da størst på Storage samt SAN området. http://biz.yahoo.com/bw/070607/20070606006315.html?.v=1

og med C-class Blade fra HP har de også taget dette marked fra IBM. Som de gjorde på Industri standard servere for mange mange år siden - så noget rigtigt må de gøre hos HP. http://www.hp.com/hpinfo/newsroom/press/2007/070226b.html?jumpid=reg_R10...

 • 0
 • 0
#5 Kristian Larsen

Hej Klaus,

Jeg citerer lige din pressemeddelelse: "HP overtook IBM to lead the blade server market in the fourth quarter" Mao. HP solgte flere enheder i fjerde kvartal 2006 og IBM havde altså hidtil solgt mest.

En af grundene er den helt naturlige, at med HP's c-Class system kan du ikke genbruge gamle blades, så du skal også udskifte dine gamle blades hvis du skifter chassis, hvilket ikke er tilfældet med IBM.

Og jeg sagde iøvrigt ikke noget om markedsstørrelse på storage, yahoo siger dog præcis som din pressemeddelelse fra HP at IBM og HP ligger og kæmper om at være størst på de 2 markeder, og at det skifter imellem dem.

Og for lige at gå tilbage til starten så sagde du: "Alle der blot har sat sig lidt ind i Blades, ved jo at IBM langt fra er markedsledende eller teknologisk førerende på dette område." Du har altså selv dementeret dit eget udsagn.

Omkring teknologi: http://crn.com/hardware/199000786?queryText=blade+share

Mht. markedsstørrelse: http://news.zdnet.co.uk/hardware/0,1000000091,39284844,00.htm

Og hvis jeg skulle bruge din logik, så arbejder du for HP.....

 • 0
 • 0
#7 Kristian Larsen

Hej anders,

Du har garanteret ret, både HP, IBM, SUN, Novell etc. er garanteret nogle spændende arbejdspladser, kontekstmæssigt formoder jeg det er en slags bias - eksempelvis når en går ind og forsvarer et firma som har lavet noget svineri og det så viser sig at være en medarbejder i firmaet.

Jeg mener også at kunne huske det med SSD, men mener det var som cache imellem database storage.

 • 0
 • 0
#8 Niels Jensen

Det er ikke korrekt at Island kun er forbundet via et kabel de er forbundet både via CANTAT-3 Det var 1 og FARICE-1, Det var 2 samt snart FARICE-2 som forventes klar i slutningen af 2008. Det var stadig 2.

Det var CANTAT-3 der blev revet over i 2006, >FARICE-1 var fortsat funktionel. Så et det 1 eller 2 hvis den virker igen.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere