13 tegn tvinger Chrome i knæ over hele verden

21. september 2015 kl. 10:382
En besynderlig fejl i Chrome lukker browseren ned, så snart browseren bliver bedt om at tage stilling til et særligt link. Også Opera og Vivaldi er berørt.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Ved at kopiere teksten file:///%%300 ind i søgefeltet eller ved at køre musen over dette link i Chrome kan du tvinge browseren i knæ. I første tilfælde, lukker browseren fuldstændig ned, og kører man musen over linket, lukker den pågældende fane ned. Det skriver venturebeat.com.

Også andre Blink- og Chromium-baserede browsere som Opera og Vivaldi er berørt af fejlen, og det er ikke længe siden, at Skype var ude for noget lignende med et link, der kun behøvede at være otte tegn langt. Den fejl udgjorde dog en sikkerhedsmæssig sårbarhed i forhold til, at brugeren kunne angribes, men det skulle ikke være tilfældet med denne fejl.

En detaljeret beskrivelse af fejlen kan findes her fra og med indlæg nummer 12.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
21. september 2015 kl. 13:02

Siden Google forkede WebKit og kaldte det Blink, har de introduceret massive mængder fejl. Helt groteske og fundamentale fejl som ikke burde komme gennem deres kvalitetssikring. Og de er alt for lang tid om at rette dem. 6 måneder forventer jeg at skulle vente på en rettelse til den seneste fejl jeg fandt. Det er naturligvis intet imod Microsofts leverance-model, men meget frustrerende, da jeg konkret står med brugere som ikke længere kan bruge noget software som er lavet helt efter bogen, og virker i alle browseren - undtagen Chrome. Google laver massiv re-fakturering i Blink, og det er der sikkert en god grund til. De har nok fundet steder hvor der potentielt kan spares CPU og Mem. Men det ændrer ikke på at de har taget et produkt som virkede vanvittigt godt (WebKit), og nu fuldstændig sat kvaliteten over styr i en længere periode. Jeg frygter at dette kaos vil stå på 1-2 år endnu. Det er nok de færreste almindelige brugere der oplever problemerne, men for os udviklere er det meget frustrerende. Følgende to kommentarer slås nu om at være mest populær i min kode: // Fix for Chrome // Fix for Legacy IE

1
21. september 2015 kl. 12:19

Den fejl udgjorde dog en sikkerhedsmæssig sårbarhed i forhold til at brugeren kunne angribes, men det skulle ikke være tilfældet med denne fejl.

Det er så en ret farlig tankegang. Ligesåsnart en fejl som denne opstår som ikke er tiltænkt, så vil der være nogen som finder en måde at udnytte den på.

Fuldstændigt med garanti den kan udnyttes, og det vil den også blive.