13 anholdt i sag om offentlig it-bestikkelse i Region Sjælland

Region Sjælland har politianmeldt en mistanke om bestikkelse af offentligt ansatte. 13 personer er nu anholdt, herunder én ansat hos Rigspolitiet og ansatte ved to unavngivne private it-leverandører.

13 personer er anholdt, og 17 adresser er blevet ransaget, efter at Region Sjælland har indgivet en politianmeldelse af mistanke om bestikkelse af offentligt ansatte, der tilsyneladende har forbindelse til to private it-leverandører til regionen.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ifølge en pressemeddelelse.

Endnu er det sparsomt med oplysningerne, andet end at der blandt de 13 anholdte skal være én ansat ved Rigspolitiet, mens de øvrige er ansatte ved henholdsvis regionen og de to unavngivne private it-leverandører.

Ligeledes skal politiet have foretaget ransagninger på 17 forskellige adresser på Sjælland, som skal være lokaler tilhørende henholdsvis regionen, Rigspolitiet, de to it-firmaer og private hjem, og i forbindelse med ransagningerne har politiet beslaglagt 'et betydeligt antal effekter', herunder en mængde it-udstyr.

Politidirektør Lene Frank fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi indskærper, at sagen har høj prioritet.

De 13 anholdte er sigtet for mulige overtrædelser af straffelovens § 122 og § 144 vedrørende bestikkelse af offentligt ansatte. Strafferammen er op til seks år. De anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør senere tirsdag.

Der har tidligere været en række sager om bestikkelse i forbindelse med offentlige it-indkøb i Danmark. I 2010 iværksatte Skat eksempelvis en undersøgelse på baggrund af anklager fra en tidligere it-chef om, at der i 1990'erne var foregået ulovlig udveksling af gaver mellem en it-leverandør og de it-ansvarlige.

I 2011 blev en it-chef fra Aarhus Universitet dømt for bestikkelse i forbindelse med it-indkøb.

En række kommunale chefer har ligeledes været kritiseret for at have modtaget koncertbilletter fra it-leverandøren KMD. Det er blandt andet sket i Frederikssund, Hedensted og Hillerød.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Steffen Tor Jensen

En af de to "private it-leverandører" skulle vel ikke være samme firma som det amerikanske finanstilsyn lige har anlagt sag imod?

Dvs. CS-fucking-C, samme firma som hackersagen drejer sig om?

Det er oprigtig undren, fordi timing.

  • 5
  • 0
#3 Maciej Szeliga
  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere