'123456' er stadig det mest brugte kodeord: Se top 25 for 2017

Illustration: designer491/Bigstock
At færdes på nettet er ofte en balancegang mellem lethed og sikkerhed, og det lader til, at fokus sjældent ligger på sidstnævnte.

En ny opgørelse af de mest brugte passwords viser, at vi generelt ikke bliver bedre eller mere kreative, når vi skal finde på nye kodeord online.

Det er stadig 123456, der indtager førstepladsen - ligesom det også var sidste år, skriver Bleeping Computer.

Læs også: Version2-undersøgelse: Hver fjerde læser har kopieret sit nøglekort

Den fulde liste viser, at det fortsat er gamle klassikere som 123456 og qwerty, der bliver brugt som adgangskoder.

Sportsgrene, biler, navne og korte sætninger som iloveyou bliver dog også flittigt brugt.

Tager udgangspunkt i lækkede informationer

Listen er lavet af SplashData, der selv udvikler password-managers, og den trækker på data fra over 5 millioner lækkede oplysninger.

»At bruge en kode fra denne liste vil sætte brugeren i stor risiko for identitetstyveri,« sagde en talsmand fra SplashData i en pressemeddelelse.

Læs også: Google: Danske unge skal blive bedre til at lave sikre adgangskoder

Listerne med mest brugte kodeord bliver brugt som et godt udgangspunkt, hvis kriminelle vil tvinge sig adgang til andres konti, og det frarådes derfor at bruge alt for normale adgangskoder.

Selv variationer af koderne, hvor man tilføjer et 1 til sidst hjælper ikke, da det er for let at bruteforce for kriminelle.

SplashData anbefaler derfor - ikke overraskende - at man benytter password-managers, som dem de selv tilbyder, hvor du kan have forskellige passwords på tværs af web-services.

Hovedreglen må dog være at holde sig langt væk fra de 25, der er listet til højre i artiklen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Christian Münster

Der står intet om, det er til deres bank eller til én af de utallige mange ligegyldige forums og hjemmesider der kræver login, fordi vi lige skal ha adgang til download.

Listen er lavet af SplashData, der selv udvikler password-managers,

  • ja, hvis man smider sin adgangskode til banken og den primære mail konto, ind i en 3. parts adgangskode manager app, så er man sq også selv ude om det, skulle det gå galt en dag :) Det er samme situation som nøglen under måtten til hoveddøren.

Mit webpassword, som er det jeg bruger til de sider der ikke rigtig kan ødelægge mit liv, er ganske usikkert og af samme struktur som #19, det er bare et andet ord.

Hvis man talte mine passwords op har jeg da også over 1000 konti derude der bruger samme ovenstående usikre adgangskode - det gælder også FB, Youtube, Version2 osv.

Men det betyder ikke nødvendigvis de to andre konti (Mail og bank), er i nærheden af den førnævnte usikre adgangskode.

  • 7
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere