12.000 bornholmske politisager skal indtastes én gang til ved håndkraft

16. februar 2012 kl. 13:3913
12.000 bornholmske politisager skal indtastes én gang til ved håndkraft
Illustration: Das Büro.
De sager, som de bornholmske betjente nåede at oprette i Polsag, skal indtastes manuelt én gang til, fordi de ikke kan overføres automatisk til det gamle it-system.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Bornholms Politi har i mere end ét år været forsøgskaniner for det nu skrottede Polsag-system, og det udløser nu dobbeltarbejde, skriver Computerworld.

Siden december 2010, hvor pilotprojektet gik i luften på Bornholm, har betjentene på øen oprettet cirka 12.000 sager i Polsag-dokumenthåndteringssystemet.

Nu bliver det CSC-udviklede Polsag lukket, og det betyder, at betjentene skal gå tilbage til at anvende det gamle Polsas-system.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men det er ikke muligt at lave en automatisk overførsel af de 12.000 sager fra Polsag til Polsas, skriver Computerworld.

»Alt, hvad vi har oprettet af sager med Polsag, fra 15. december 2010 frem til vi lukker ned om kort tid, skal opdateres manuelt i Polsas,« siger formand for Bornholms Politiforening, Henrik Schwartz, til Computerworld.

Beslutningen om at overføre sagerne til det gamle system ved håndkraft er taget ud fra, at det ville blive dyrere at udvikle et system, der kunne lave en automatisk overførsel, end det vil koste i mandetimer.

13 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
17. februar 2012 kl. 20:12

Har man virkelig lavet systemer der ikke kan eksportere data i en fast form, som tab-separerede filer, og efter noget noget automatiseret behandling importere det i et andet system

11
17. februar 2012 kl. 20:44

"Den knap som skulle kunne tilbageføre tingene har man jo aldrig udviklet, for i det øjeblik man udvikler sådan en knap, har man jo også sagt, at man ikke har 100 procent tiltro til den nye løsning," forklarer Henrik Schwarz, tillidsmand for Bornholms Politi.

Det lyder dybt godnat, hvis et nyudviklet system ikke rummer mulighed for eksport, hvad det da forhåbentlig også gør - både til fornuftig import af fortid og ud til ubekendt fremtidige systemer. Men det skal nok passe, at det gamle system har svært ved at modtage data fra det nye, næsten uanset form.

Masser af selv ret moderne systemer har kun rudimentære muligheder for at snakke direkte sammen, og det kan der være gode forklaringer på. Man kan muligvis godt lokke en CSV-fil ud af dem, men en del af felterne svarer ikke til hinanden, og andre er delt op, tilføjet og har ændret funktion.

I det nye system har der været bedre plads, så mange linjer er pludselig for lange, når de skal arkiveres fortidigt - og det kræver en menneskelig sagsbehandler at forholde sig til alle disse afvigelser. Uanset det, kunne en automatiseret løsning selv gøre det meste af arbejdet, og så fløjte efter en betjent, når der var problemer.

9
17. februar 2012 kl. 11:39

Naturligvis er der det. Man kan printe det hele ud, scanne det køre lidt OCR, rette fejl og kopiere endelig kopiere det til et andet system - det vil være i den bedste "offentlig IT ånd" at lave det på den måde. hehe

7
17. februar 2012 kl. 11:28

Er der nogen andre måder at indtaste på end med håndkraft?

6
16. februar 2012 kl. 17:47

Jeg tænker om det ikke burde være muligt at lave en semi-automatisk overførsel af data... Altså en "keyboard emulator" så man kan copy-paste data ind fra ét system over i et andet...

Gøres den intelligent nok kunneden måske selv - med genvejstaster finde rundt i det gamle polsag...

Men... 12.000 sager - sygt...

8
17. februar 2012 kl. 11:39

Det skulle undre mig meget, om det ikke kunne automatiseret. Jeg har selv overført 10.000+ filer fra et CMS til et andet, der ikke kunne snakke sammen direkte. Selv uden muse-mulighed og genvejstaster, er TAB som regel nok til at hoppe mellem felterne. Resten består i at efterligne betjentens tofinger-klapren med en emulator, der så selv hopper fra felt til felt og opsamler data. Lavteknologisk og langsomt, men det burde kunne gøres. Bare ring!

2
Indsendt af Thomas Hansen (ikke efterprøvet) den tor, 02/16/2012 - 14:27

Jeg har lidt svært ved CSC i øjeblikket. Det forekommer mig, at de ikke kender til begreber som Produktansvar og forretningsetik.

Selv en så vigtig Dansk myndighed som Politiet, kan kun forvente at CSC gør hvad de kan for at opføre sig ansvarsløst og uetisk.

Hvordan kan man på nogen måde forsvare, at have CSC som leverandør af noget som helst til den Danske Stat ?

Det er jo helt uden for proportioner, hvis det skal koste Politiet mandtimer, at taste de sager ind igen. Jeg kan ikke forestille mig andet, end at Politiet har vigtigere opgaver i samfundet, end at være lokumsdrenge for CSC.

3
16. februar 2012 kl. 16:34

haha hvis du nu lige stopper op og tænker over hvad du foreslår, kan du så ikke se et problem i at lade tilfældige folk på The Turk taste politirapporter ind? Jeg kunne ihvertfald selv forestille mig at der kunne blive ballade med følsomme oplysninger osv. :P

Mht. de 12k politisager, så lyder det næsten som om der kunne spares lidt håndører ved at lave et konverteringsværktøj.

4
16. februar 2012 kl. 16:40

haha hvis du nu lige stopper op og tænker over hvad du foreslår, kan du så ikke se et problem i at lade tilfældige folk på The Turk taste politirapporter ind?

Jo det kan være jeg skal bestræbe mig på i højere grad at sætte smiley på mine indlæg, når de er ment humoristisk.

Derudover vil det jo være umuliggjort allerede af, at det åbenbart ikke kan lade sig gøre at udvikle en automatiseret grænseflade for dataindlæggelse til POLSAS for under 500.000 kr..

5
16. februar 2012 kl. 16:51

Jo det kan være jeg skal bestræbe mig på i højere grad at sætte smiley på mine indlæg, når de er ment humoristisk.

Haha åh jeg føler mig altid så dum når jeg har siddet og tænkt: "Hmm, laver han fis? Ah, jeg kommenterer lige!" og det så viser sig at være fis.

Ja det er jo det tragiske ved de her offentlige indkøb. Priserne er så sindsyge, så man tror det er løgn, og ALLIGEVEL ender de med at have taget lige så stor risiko som "vi andre" når vi køber IT-ydelser.