120 anholdt i Kina for at sælge snyde-software til populært spil

Screenshot fra Playerunkown's Battlegrounds Illustration: Bluehole Studios
Verdens største spilfirma har hjulpet politiet i Kina med at spore 120 spil-snydere, som nu er anholdt.

Verdens største spilfirma, kinesiske Tencent, hader snydere. De har hjulpet det kinesiske politi med at anholde 120 personer, som kan vente fængselsstraf for at distribuere snyde-software til spillet PlayerUnknown’s Battlegrounds.

De anholdte mistænkes for at udvikle programmer, der f.eks. lader spillere se gennem vægge eller sigter deres våben for dem, og lignende sager har tidligere resulteret i fængselsstraf til de involverede, skriver Bloomberg.

Tencent ejer Kinas største chatprogrammer, WeChat og QQ, og har hjulpet politiet med at spore snyde-udviklerne. Playerunknown’s Battlegrounds er et af verdens bedst sælgende spil med mere end 27 mio. spillere, og Tencent har indgået partnerskab med udvikleren af spillet, koreanske Bluehole, om at lancere spillet officielt i Kina, hvor omkring halvdelen af spillerne kommer fra.

Læs også: Steam bliver lukket ude i Kina

Digitale hunger games

Spillet er en slags digital Hunger Games, hvor 100 spillere lander nøgne på en ø og skal finde våben til at besejre de øvrige spillere for at vinde spillet som sidste overlevende.

Et af snyde-programmerne, der ironisk nok sælges for 15 dollars i Tencents eget chat-program og app-butik kaldet QQ, hedder ‘Jue Ying’ – 'ekstrem skygge' på kinesisk – og gør snyderen delvist usynlig og lader dem se andre spillere oppefra. Sælgeren opfordrer snydere til at yde selvkontrol og ‘kun’ dræbe 15 spillere per spil for at undgå at blive opdaget.

Tilbage i 2010 blev et kinesisk par idømt ni års fængsel for at sælge snyde-software, skriver Bloomberg.

Læs også: Kina: Mand smidt i fængsel fem år for at sælge VPN

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Gert G. Larsen

Woooaaahh, hvordan/hvornår gik det fra at snydekoder til spil blev distribueret via månedsmagasinerne, til at det giver fængselsstraf at anvende? - Det er nok nærmere en patch end en snydekode, men alligevel...

Kan I ikke give lidt flere detaljer på hvad der sker? Er det under en paragraf om hacking? Er det fordi der er økonomisk vinding i selve spillet? Hvad sker der?

  • 0
  • 0
Peter Hansen

Woooaaahh, hvordan/hvornår gik det fra at snydekoder til spil blev distribueret via månedsmagasinerne, til at det giver fængselsstraf at anvende?

Du blander æbler og bananer sammen.

Det er i diktaturstaten Kina, at anholdelserne er foretaget.

Google Translate:

"According to the "Criminal Law" stipulates: "The crime of damaging the computer information system serious consequences, shall be sentenced to not more than five years in prison or criminal detention; the consequences are particularly serious, sentenced to five years or more imprisonment." Therefore, users involved in the production, dissemination of the game plug-in, will face the law severely punished."

https://xw.qq.com/cmsid/20171222B0C4I400

  • 0
  • 0
Pilu Kasper Bech

Nu var snyde koder normalt ikke mulige at bruge i multiplayer spil... Det er også en lille forskel - samtidigt er der ret stor forskel på om folk laver om på spillet eller aktiver en del af spil koden for at få nogen fordele programmørerne af spillet har lagt ind. I single player spil er den sådan set ikke noget problem 'victimless crime' men i multiplayer spil ødelægger det faktisk spillet for en masse andre spiller.

Jo okay måske lidt hårdt at prøve at smide dem i fængsel men har det sådan set fint med at det bliver strafbart i bøde form at lave den slags.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere