12 Russiske efterretningsagenter tiltalt for at hacke e-mails fra Demokraterne i USA

Illustration: diy13/Bigstock
USA's justitsministerium har tiltalt 12 russiske efterretningsfolk for at hacke den Nationale Demokratiske Komite (DNC) i USA under præsidentvalgkampen i 2016.

I fredags – tre dage før et planlagt topmøde mellem den amerikanske præsident Donald Trump og det russiske statsoverhoved Vladimir Putin – offentliggjorde det amerikanske justitsministerium, at undersøgelsen af hackerangrebet på den Nationale Demokratiske Komite indtil videre har resulteret i 12 tiltaler. Undersøgelsen ledes af Robert Mueller, tidligere direktør for FBI.

Det skriver The Hacker News

Alle 12 tiltalte er medlemmer af Ruslands efterretningstjeneste GRU. Tiltalen lyder på, at de tiltalte har gennemført en hackingoperation rettet mod Hillary Clintons kampagne, med henblik på at offentliggøre data under navnet DNCleaks.

Rod Rosenstein, vice-statsanklager understregede til et pressemøde, at tiltalen ikke omfatter hvorvidt hackingkampangen havde indflydelse på valget.

Hvidvask, konspiration og identitetstyveri

Tiltalen omfatter identitetstyveri, da hackerne brugte identiteterne fra otte hackede brugere i den Nationale Demokratiske Komite.

I løbet af operationene brugte hackerne over 95.000 amerikanske dollars på servere og andre omkostninger, i tiltalen er der fokus på konspiration om hvidvaskning, da hackerne skjulte betalingerne ved at route dem igennem Bitcoin for at skjule deres spor.

Operationen omfattede forsøg på at infiltrere flere staters valgsystemer, statslige computersystemer og firmaer som leverer udstyr til brug ved valg. Det regnes som konspiration om at begå ulovligheder mod USA. (conspiracy to commit an offense against the U.S)

På DCLeaks hjemmesiden hævdede bagmændene at være amerikanske »hacktivister«, men ifølge tiltalen, er der intet i efterforskningen, der tyder på, at amerikanere har været involveret i kampagnen.

Guccifer 2.0, som påstod at være en enlig rumænsk hacker og lækkede følsomme data fra en hacket DNC server, er ifølge tiltalen, endnu en russisk operatør.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere