12-årig scorer 17.000 kroner på at finde sikkerhedshul i Google Translate

Illustration: leowolfert/Bigstock
Opdagelsen af et cross site scripting-hul i Googles oversættelsestjeneste har gjort en svensk dreng 3.000 dollar rigere.

Et par timers eftersøgning var alt hvad en 12-årig svensk dreng behøvede for at opdage et hidtil ukendt sikkerhedshul i Googles oversættelsestjeneste Google Translate. Den opdagelse sikrede ham knapt 17.000 kroner i belønning fra internetfirmaet, skriver den svenske avis Expressen.

12-årige Mathias havde fulgt med i flere internetdiskussioner om cross site scripting-sikkerhedshuller, og han havde også fundet flere sikkerhedshuller af denne type på andre sider og kontaktet administratorerne for siderne.

De havde imidlertid blot svaret med et simpelt tak, så da han opdagede, at Google ligefrem betalte for den slags sårbarheder, gik han i gang med at lede efter sikkerhedshuller hos Google og efter et par timer var der bid:

»Jeg blev utrolig glad. Jeg løb hen til far og sagde, at jeg havde fundet en slem sårbarhed i Google Translate, så rapporterede jeg det til Google, og så ventede jeg,« siger den 12-årige Mathias Kujala til Expressen.

Ud over den kontante belønning har Google også optaget den unge it-sikkerhedsspecialist i it-gigantens Security Hall of Fame.

Google har ligesom flere andre store softwarefirmaer belønningsprogrammer for ansvarlig rapportering af sikkerhedshuller, som netop skal sikre, at folk, som opdager et nyt sikkerhedshul, fortæller det til firmaet i stedet for eksempelvis at sprede deres viden på hackerforummer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Per Hansen

Ikke særlig kompliceret? Nu er man jo altså ikke dum, blot fordi man er et barn. Tværtimod kan børn være kvikkere og hurtigere end de fleste voksne. Især når det gælder om at se noget, som vi andre ikke ser. Plus at børn har en særlig form for gå-på-mod og tro på, at de kan udfordre det etablerede. Det er det, der er så skønt ved at vi mennesker ældes og nye kommer til; de nye kan se på tingene med friske øjne.

Men det kan selvfølgelig være du ikke mente det med "særlig kompliceret" som en hentydning til at han er et barn, men måske snarere at det "kun" tog ham et par timer at finde fejlen.

Men han havde jo også øvet sig på andre websites før da, så helt forkert er det nok ikke at kalde ham for en lille ekspert i at finde sikkerhedshuller.

Og så det at han kigger på Google Translate – det var nok ikke faldet mig ind at lede netop dér. :o)

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere