11 tiltalt i hidtil største sag om identitetstyveri

De amerikanske myndigheder har rejst tiltale mod 11 personer, som menes at stå bag hackingen af TJX, som ramte op mod 45 millioner kreditkort.

De amerikanske myndigheder rejste tirsdag formelt tiltale mod i alt 11 personer, som menes at stå bag den hidtil største sag om identitetstyveri.

Det drejer sig om hackingen af butiksgiganten TJX, som står bag en lang række butikskæder i USA og flere andre lande.

Ved blandt andet at hacke butiksfilialernes netværk lykkedes det angiveligt for tre af de tiltalte at placere spionprogrammer på butikkernes betalingssystemer og på den måde opsamle kreditkortnumre.

De øvrige personer står blandt andet tiltalt for at stå bag videresalget af de stjålne data og hvidvaskningen af penge fra de stjålne kreditkort.

Ifølge det amerikanske justitsministerium er der tale om en global organisation. Tre af de tiltalte er amerikanske statsborgere, mens resten er fra henholdsvis Estland, Hviderusland, Kina og Ukraine. En enkelt person kendes kun under sit onlinealias.

Flere af personerne er allerede anholdt og venter på at blive udleveret til retsforfølgelse i USA.

»Så vidt vi ved, er det den hidtil største og mest komplicerede sag om identitetstyveri, der nogensinde er blevet rejst tiltale i her i landet,« udtaler justitsminister Michael B. Mukasey ifølge en pressemeddelelse.

Det vurderes, at hovedmanden bag hackingen har tjent over 50 millioner kroner på hackingen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere