11 procent af amerikanerne tror, at HTML er en seksuelt overført sygdom

2. oktober 2015 kl. 15:3220
Fredagshygger: Hvis du snakker om teknologi med en amerikaner, bør du nok undgå at bruge fagtermer.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Ifølge en undersøgelse foretaget af en amerikansk voucher-hjemmeside, er der udbredt tvivl om de computertekniske forkortelsers betydning blandt undersøgelsens godt 2300 respondenter. Det skriver latimes.com.

Undersøgelsen præsenterede respondenten for tekniske og ikke tekniske begreber og bad dem vælge en af tre mulige betydninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud over at 11 procent af respondenterne mente, at HTML er en seksuelt overført sygdom, fandt undersøgelsen også at:

  • 42 procent hævdede at et 'motherboard' er dækket på et krydstogtskib.
  • 23 procent troede at MP3 er en robot fra 'Star Wars'.
  • 18 procent svarede, at 'Blu-ray' er et vanddyr.
  • 15 procent svarede, at 'software' er et udtryk man bruger om komfortabelt tøj.
  • 27 procent mente, at gigabyte er et insekt, der lever i Sydamerika.
  • 12 procent troede, at 'USB' er et akronym for et europæisk land.
  • 77 procent af respondenterne vidste ikke, hvad SEO står for. Det betyder 'Search Engine Optimization'.

Der er efterfølgende blevet sået tvivl om undersøgelsens validitet, men firmaet bag afviser, at den skulle være misvisende.

20 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
20
5. oktober 2015 kl. 20:57

Artiklen er blevet opdateret, blandt andet med en henvisning til hele resultatet.

Så kan man glæde sig over at 79% rent faktisk ved hvad HTML er. Dermed har HTML en højere genkendelseprocent end migræne (68%) og scientology (69%) og kun en marginal lavere genkendelsesprocent end 'hash browns' (81%). Der skal også sammenholdes med at kun 61% af besvarelserne mener at det er vigtigt at beside god viden om teknologi.

Så kan man selvfølgelig diskutere hvor valid en multiple choice-test med tre svarmuligheder er...

19
5. oktober 2015 kl. 14:13

Sådan på ikke lægelige plan, er fælles betegnelsen AIDS god nok, da folk så ved hvad man mener. Selv om HIV smitte går forud for udbrud af AIDS..

Når du siger du har ondt i maven, så ved vi hvad det er. Selv om en læge nok vil mene det kan være, tarme, lever, kirtler, nyre altså viscerale smerter. Men det kan også være nerve der trykkes i i ryggen eller somatisk smerte.

Men vi ved alle hvad ondt i maven betyder. Lige som AIDS, eller hovedpine.

Det danske sprog er indrettet så den generelle betydning blandt mennesker, er det som bliver "godkendt. Om den så ikke er teknisk god.

Som teflon er et varemærke. og rigtigt mange andre eksempler ?

Man behøves ikke at kende den teknisk forskel på diesel og benzin motor for at køre bil, men højere og venstre er en god ting ?

18
5. oktober 2015 kl. 11:16

Man skal passe meget på med forkortelser, hvis de tages ud af en kontekst.

Eksempelvis var jeg ude for i det store udland at søge på it-jobannoncer, hvorunder det bla. var et krav at man havde stor erfaring med SDLC.

Annoncerne undrede mig såre, for der stod intet andet om IBM i dem, og SNA var heller ikke nævnt.

Det tog mig et stykke tid at greje, at det jeg helt naturligt antog for Synchronous Data Link Control her i stedet stod for Software Development Life Cycle!

17
5. oktober 2015 kl. 11:06

Selv om man ikke ved, hvad en transistor eller en kondensator er, kan man ved godt se TV. Det er vel ikke et krav, at man er ekspert på nørd-niveau for at bruge alle de tekniske apparater, der findes i dag.

16
5. oktober 2015 kl. 10:27

min AIDS test.

Du mener vist HIV-test. Der er meget stor forskel på HIV og AIDS, og der findes ikke en AIDS-test. AIDS er ikke engang en sygdom men et syndrom; til gengæld findes der en lang række af AIDS definerende sygdomme.

Men meget relevant for artiklen. Befolkningen i almindelighed kender lige så lidt til HIV og AIDS som de kender til computerterminologi.

15
4. oktober 2015 kl. 19:11

Jeg er uenig. Det er ligegyldigt for de fleste mennesker, og derfor er det en fejl, at tro at folk skal interessere sig for det.

Jeg prøver egentlig ikke at starte en diskussion. Jeg ser på det fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt, og der mener jeg nok man kan forsvare, man bør vide hvad man downloader. Jeg er meget sikkerhedsbevidst, er vel hvad jeg prøver at sige. Hvis andre ikke mener det samme, så fair nok, de har så deres grunde, som kan være ligeså gode som mine. Fred være med det.

14
4. oktober 2015 kl. 19:02

Vel, som én henviste til, så er selve undersøgelsen ikke offentliggjort kun nogle (få) resultater. Dvs. man ikke har metodologien, ikke ved, den geografiske spredning, hvor viden om teknik formentlig er en del højere i fx. Californien end i bibelbæltet, ligeledes er aldersfordelingen ikke angivet, og som jeg skrev, så er der ikke en "ved ikke", som EMM bør være standard i en ærlig undersøgelse, da det ellers kan give indtryk af bias hvor der ikke er nogen. Så "undersøgelsen" er sådan lidt la-la gimmick-agtig.

Det ville fra min side i hvert fald være at foretrække at man skippede sådanne artikler uden baggrundsresearch og i stedet satsede på artikler, hvor der er reel evidens.

13
4. oktober 2015 kl. 18:57

FLAC (fuld loss-less kvalitet) er nok mest interessant for lydentusiaster. Ganske mange vil alligevel ikke kunne høre forskel i kvalitet på en 128kb MP3 og en 192kb MP3 (som SVJH er standarden i Googles musikcenter), og så er FLAC i den retning lidt at skyde over målet. Men Flac er så også mit foretrukne format, og mener egentlig det burde være standard i enhver musik-shop, da det jo svarer til CD-kvaliteten.

12
4. oktober 2015 kl. 10:38

Bruger da flac og ogg ?

11
3. oktober 2015 kl. 20:58

Det kunne måske tænkes at en betydelig del af respondenterne har slået en høj latter op da de så spørgsmålene og svaret det mest forvrøvlede de kunne finde?

10
3. oktober 2015 kl. 17:50

Din nabo ved måske heller ikke hvad en gearstang, motor, motorhjelm, hjul og karrosseri er men kører en bil? Det er da forventeligt at når man bruger et produkt, at man lærer hvad terminologien... At de ikke kender til HTML kan jeg give dig ret i kan være fuldstændigt ligegyldigt - men de kan da umuligt ikke have forholdt sig til hvad en gigabyte er for noget.

De fleste bilejere ved intet om hvad der sker under motorhjelmen og kender ofte heller ikke navnene på de forskellige dele, men er også komplet ligeglade.

Du vil kun blive skuffet, hvis du forventer at folk skal sætte sig ind i noget, som absolut ingen interesse har for dem, når de sagtens kan bruge produktet alligevel.

For mange mennesker, er det eneste kendskab de har til en gigabyte, at det er noget der følger med i deres mobilabonnement. Det er ret nemt ikke at have forholdt sig til hvad det faktisk er.

Antal billeder/musiknumre er hvad der giver mening at måle i for dem, og det er af mindre betydning at dette er en estimering, da størrelser varierer.

9
3. oktober 2015 kl. 17:42

Næh... jeg vil egentlig ikke mene det er lige meget hvad man downloader. Som minimum bør man kende de korrekte filendelser på det man downloader.

Jeg er uenig. Det er ligegyldigt for de fleste mennesker, og derfor er det en fejl, at tro at folk skal interessere sig for det.

Man bør blot holde sig til sites man stoler på, hvis man ikke har ret meget forstand på det, helt som man måske ikke skal købe en bil på en skrammelplads, hvis man ikke har forstand på biler.

8
3. oktober 2015 kl. 14:23

HTML er ikke alle der har brug for at vide hvad er og endnu færre har brug for at vide hvad SEO er. Et bedre spørgsmål ville være, om man ved hvad HTTPS er. Det er mere generelt.

Men da testen jo ikke har en "ved ikke" rubrik, anser jeg ikke testen for specielt seriøs. Man tvinger folk til at vælge tilfældigt, og det giver så indtryk af, man tror at HTML er en seksuelt overført sygdom. Hvilket ikke ville være tilfældet med en "ved ikke" afkrydsningsfelt.

Testen er lidt spil for galleriet.

7
3. oktober 2015 kl. 14:19

Ja, lige nøjagtigt ligeglad. Ligeglad med om det er music.mp3 eller music.mp3.exe

Næh... jeg vil egentlig ikke mene det er lige meget hvad man downloader. Som minimum bør man kende de korrekte filendelser på det man downloader.

6
3. oktober 2015 kl. 12:05

Din nabo ved måske heller ikke hvad en gearstang, motor, motorhjelm, hjul og karrosseri er men kører en bil? Det er da forventeligt at når man bruger et produkt, at man lærer hvad terminologien... At de ikke kender til HTML kan jeg give dig ret i kan være fuldstændigt ligegyldigt - men de kan da umuligt ikke have forholdt sig til hvad en gigabyte er for noget.

5
3. oktober 2015 kl. 08:50

Min nabo aner ikke hvad MP3, Gigabyte eller HTML er - og er da i øvrigt også ligeglad. Hun bruger det ikke til noget. Hun hører musik, gemmer billeder og åbner hjemmesider på Internet.

Det er da ligegyldigt om hun kender betegnelserne?

4
2. oktober 2015 kl. 22:29

The Los Angeles Times reported today on a UK coupon website’s survey of Americans saying that 1 out of 10 Americans thought HTML is a STD (sexually transmitted disease). From there, several news sites including Time, BuzzFeed and Talking Points Memo reported on the survey. But where is the survey? It’s not linked to the Los Angeles Times website and it doesn’t appear to be on the coupon website, Vouchercloud, any longer.

LATimes, Time, BuzzFeed Cite Poll? 10% America thinks ‘HTML is a STD’?

3
2. oktober 2015 kl. 22:05

at se CSI og tage alt hvad der sker der som reel viden. Og så se FOX news selvfølgelig (eller FOX comedy channel som det burde hedde). Jeg kan kun sige én ting: Hold jer fra youtube, den er bygget på en seksuelt overført sygdom. Nu jeg tænker over det... hold jer helt fra internettet.

Lav den samme undersøgelse i Danmark. Jeg håber f... ikke der er nogensomhelst der ikke ved hvad MP3 er. Med tanke på, hvor mange som downloader musik. Og hellere sige, man ikke ved hvad HTML er, end at sætte en sygdoms-label på det. Simpelthen blasfemi (men det var jo nok en multiple-choice test uden mulighed for "I do not know").

2
2. oktober 2015 kl. 18:12

"77 procent af respondenterne ikke vidste, hvad SEO står for. Det betyder 'Search Engine Optimization'."

Så nu hører jeg ikke længere til de 77 % :-(

1
2. oktober 2015 kl. 17:06

Så er jeg rask, Fik besked om der var fejl i min HTML ved min læges hjemmeside. Trodet det var en bug.

Så kan der dømmes god Weekend til alle, alt er positiv, også min AIDS test.