1.000 færøske Dankort spærret efter mistanke om hacking

30. maj 2014 kl. 13:07
Nets har spærret for cirka 1.000 betalingskort, fordi sikkerheden i en butik på Færøerne kan være kompromitteret.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Mindst 1.000 Visa-kort og Visa/Dankort tilhørende borgere på Færøerne er i denne uge blevet spærret af Nets, som står for betalingskortene. Det er sket som følge af mistanke om tyveri af kreditkortdata, skriver Computerworld.

Nets oplyser til Computerworld, at mistanken drejer sig om en enkelt butik på Færøerne, hvor kortene er blevet brugt. Nets vil dog ikke oplyse, hvorvidt der er tale om fysisk butik eller en netbutik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I netbutikker kan tyveri af kreditkortinformationer ske, hvis butikken lagrer oplysningerne og kriminelle har haft adgang til de systemer, hvor transaktionerne er gemt. I en fysisk butik kan tyveri ske eksempelvis via spionsoftware på kasseapparaterne eller med såkaldte 'skimmere' på selve kortautomaterne.

Nets har ikke fået bekræftet, at kortoplysningerne er blevet misbrugt, men selskabet vurderer, at det er overvejende sandsynligt.

»Årsagen til kompromitteringen skal undersøges nærmere, sandsynligvis og af de internationale kortselskaber, for at se, om butikken har levet op til krav om eksempelvis kryptering,« siger pressechef Søren Winge fra Nets til Computerworld.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger