100 millioner kroner fra Togfonden skal bruges på bedre, gratis internet i togene

Det skal være gratis at komme på internettet i DSB's tog, og dækningen skal sikres ved at opstille flere mobilmaster, lyder det fra partierne bag Togfonden.

Internet- og mobildækningen på togstrækningerne i Danmark er ikke tilfredsstillende, og det skal der gøres noget ved med penge fra Togfonden. Det skriver DR.

Partierne bag Togfonden vil afsætte 100 millioner kroner til at opstille flere mobilmaster langs jernbanenettet i Danmark og sørge for, at dækningen når ind i togene. Samtidig skal det gøres gratis at anvende wifi-internetforbindelsen i DSB's tog.

»Folk skal både kunne ringe og være på nettet, når de rejser med toget. Det er mere attraktivt at tage toget, hvis man kan komme på nettet og tale i mobil. I dag mangler der signal for mange steder,« siger transportordfører Andreas Steenberg fra Radikale til DR.

Planen er at begynde forbedringerne efter nytår, hvorefter hovedstrækningerne fra København til Frederikshavn og Esbjerg samt regionalstrækningerne på Sjælland skal være dækket i løbet af de næste tre år.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Thomas Jensen

Det er fint med flere mobilmaster, men den der med "gratis" wifi, den ved jeg ikke om det er værd at bruge kræfter på. I hvert fald ikke hvis man udliciterer det til et privat, kommercielt firma at stå for driften, og prisen for "gratis" wifi er at man som bruger skal registreres og via overvågning af ens forbrug skal "medvirke til at forbedre servicen", modtage "nyhedsbreve" o.l. Ja, jeg ved godt nogen siger, at "så kan man bare lade være med at bruge det, hvis man ikke vil overvåges", men skal vi virkelig som samfund tilskynde til den slags overvågning og profilering af almindelige borgere i vores offentlige transportmidler?

 • 10
 • 0
#2 Henrik Pedersen

Mit store problem med WiFi er at de sikkert kobler en 10 megabit forbindelse op til et helt togsæt, med 5 store dobbelt-dækker vogne, i et regionaltog....

De bør tage et kig mod Lolland (ja du læste rigtigt). Vi har faktisk super lækkert WiFi i vores lokalbane, med rigtig gode download hastigheder, og ingen netværksdropouts (ud over 4-5 min midt i skoven ved Ryde, men det er fair nok).

Der er intet login, ingen tracking cookies, og ikke noget pjat. Det virker bare! Det er vidst det samme som er andre steder i landet, hvor det er "Regions-wifi" som dukker op som WiFi, blandt andet ved Lokalbanen ved Høng, så vidt jeg husker. Synes dog det kører hurtigere nede ved os.

 • 3
 • 0
#4 Morten Christensen

Nu bli'r det istedet statsstøtte til Statsbanerne.

Internet i intercity og pendler-togene burde være banal kundeservice der var på plads i forrige 10-år betalt af markedsføringsbudgettet.

DSB har indtil nu prioriteret internet i togene lavt. Først når de kan få politikerne og os allesammen til at betale, vil de gøre noget - mindst 10 år for sent.

 • 1
 • 0
#5 Claus Jensen

"hovedstrækningerne fra København til Frederikshavn og Esbjerg samt regionalstrækningerne på Sjælland" - er jeg den eneste, der synes at det er ualmindeligt uambitiøst?

Så når jeg tager toget fra København til Struer, så mister jeg internetforbindelsen i Vejle. Det er sådan ca. midtvejs... :-(

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere