100 millioner konti fra russisk socialt medie sat til salg på det mørke net

Illustration: Virrage Images/Bigstock
171 millioner brugere af det sociale medie VK har fået hacket deres konto. Nu er 100 millioner af de hackede brugeres oplysninger i form af navn, email og for nogle også telefonnummer og adresse sat til salg for en bitcoin.

Navne, e-mails, passwords og i flere tilfælde lokation og telefonnummer fra 171 millioner brugere af det russiske sociale medie VK er blevet stjålet af hackere. Det skriver mediet ZDNet.

Hacket stammer fra slutningen af 2012 eller begyndelsen af 2013, skriver hackeren, og nu har han sat 100 millioner af de hackede konti til salg på det mørke net for en bitcoin. Det svarer til godt 17 gigabyte data, som sælges for omkring 3.800 danske kroner.

Mønsteret med at tjene penge på et hack år efter, det blev begået, ligner LinkedIn-hacket fra 2012, hvor 117 millioner brugeres data nyligt også er blev sat til salg.

Læs også: 117 millioner LinkedIn-profilers data sat til salg: Danske kodeord iblandt

VK, som tidligere hed VKontakte, er den russiske version af Facebook, og siden huser mere end 350 millioner brugere.

ZDNet skriver, at de har fået indblik i databasen over de hackede konti for at kunne teste, om informationerne var valide, hvilket de kunne bekræfte, at de fleste informationer var.

LeakedSource er en hjemmeside, som holder øje med sikkerhedsbrud på nettet, og her har man også fået indblik i databasen. Data viser, at det mest brugte password for VK-brugere er 123456, skriver siden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere