100 millioner konti fra russisk socialt medie sat til salg på det mørke net

6. juni 2016 kl. 12:17
171 millioner brugere af det sociale medie VK har fået hacket deres konto. Nu er 100 millioner af de hackede brugeres oplysninger i form af navn, email og for nogle også telefonnummer og adresse sat til salg for en bitcoin.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Navne, e-mails, passwords og i flere tilfælde lokation og telefonnummer fra 171 millioner brugere af det russiske sociale medie VK er blevet stjålet af hackere. Det skriver mediet ZDNet.

Hacket stammer fra slutningen af 2012 eller begyndelsen af 2013, skriver hackeren, og nu har han sat 100 millioner af de hackede konti til salg på det mørke net for en bitcoin. Det svarer til godt 17 gigabyte data, som sælges for omkring 3.800 danske kroner.

Mønsteret med at tjene penge på et hack år efter, det blev begået, ligner LinkedIn-hacket fra 2012, hvor 117 millioner brugeres data nyligt også er blev sat til salg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

VK, som tidligere hed VKontakte, er den russiske version af Facebook, og siden huser mere end 350 millioner brugere.

ZDNet skriver, at de har fået indblik i databasen over de hackede konti for at kunne teste, om informationerne var valide, hvilket de kunne bekræfte, at de fleste informationer var.

LeakedSource er en hjemmeside, som holder øje med sikkerhedsbrud på nettet, og her har man også fået indblik i databasen. Data viser, at det mest brugte password for VK-brugere er 123456, skriver siden.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger