100 it-folk er clearet af PET

I alt omkring 100 medarbejdere i it- og teleindustrien er blevet clearet af Politiets Efterretningstjeneste (PET) blandt andet i forbindelse med den nye terrorlov.

It- og Telestyrelsen har ikke noget samlet overblik over antallet af it-medarbejdere, der er blevet clearet i forbindelse med varetagelsen af eksempelvis deres arbejde med logning af elektronisk kommunikation.

Men styrelsen oplyser dog over for Folketinget, at den anslår, at 100 personer er clearet til at kunne håndtere de personfølsomme oplysninger.

Det sker i et svar til Videnskabsudvalget, der gerne vil danne sig et overblik over omfanget af clearede personer i forbindelse med den nye terrorpakke.

Clearingen af de ansatte i forbindelse med de nye logningskrav, som følge af terrorpakkens indførelse, blev mødt med betydelig kritik fra de faglige organisationer. Blandt andet fordi clearingen medførte, at de it-ansatte skulle svare på oplysninger om deres seksuelle tilhørsforhold. Siden blev dette krav dog droppet af justitsminister Lene Espersen (K).

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere