100 gigabit Ethernet-standard på vej i grøften

Efter at IEEE sidste år gav det blå stempel til 100 Gbps er deltagerne i gruppen bag standarden nu endt i åben konflikt.

100 Gbps Ethernet skulle være på sporet, og en detaljeret specifikation under udarbejdelse.

Det var i hvert fald omverdens opfattelse indtil sidste uge, hvor Network World kunne afsløre, at gruppen bag standarden nu er i internt oprør og meget langt fra enighed.

Kontroversen skyldes, at gruppen Higher Speed Study Group (HSSG), som står for udarbejdelsen af specifikationen, afviste 40 Gbps som trin i Ethernet-standarden. De 40 Gbps passer sammen med SDH-trinnet OC768. SDH er den mest anvendte specifikation indenfor optisk fiber-transmission, og denne standard presses af Ethernet-markedet.

I slutningen af november sidste år meddelte John D'Ambrosia, formand for styregruppen, at der ikke var reel kamp for 40 Gbps i gruppen.

Den situation ændrede sig i januar ifølge Network World, som beretter at fortalerne for 40 Gpbs-trinnet slog i bordet.

Bølgerne går for tiden højt på HSSG's mailingliste, hvor 100 Gbps-fortalerne beskylder 40 Gbps-holdet for at tage 100 Gpbs som gidsel. De kaldes til gengæld for "totalitære" af den anden side.

Et møde i næste måned vil forsøge at rede trådende ud i mellem de to parter. "Alle må arbejde sammen for at opnå enighed, ellers må der stilles spørgsmål ved gruppens fremtid," skrev John D'Ambrosia i en nylig mail på gruppens mailingliste.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Ove Andersen

Proponents for 40G argue that it is a necessary, simple and cost-effective step that has broad market potential; opponents say it will unnecessarily bog down progress on 100G...

Hvad er det helt præcis 40 Gbps kan som 100 Gbps ikke kan? De argumenterer med at det er mere kost-effektivt end 100 Gbps. På kort sigt vil det måske være billigere at implementere 40 Gbps som det næste skridt, men på længere sigt vil det jo også blive "for langsomt" og vil det så ikke være billigere at nøjes med et skridt, direkte til 100 Gbps, frem for to skridt til 100 Gbps.

Det virker lidt som så mange andre teknologier, hvor folk er bange for at springe et skridt over og ofte skal bruge penge på at skal igennem hver generation (mobilnettet, DAB, ...)

Eller er der skjulte grunde til at vælge 40 frem for 100 Gbps som næste skridt?

  • 0
  • 0
#5 Deleted User

De høje hastigheder er især interessante på carrier-markedet, hvor Ethernet er ved at afløse SDH, da SDH-udstyr er mange gange dyrere end Ethernet-gear. Her er det smart at have hastigheder som matcher, så man ikke skal købe udstyr som er dyrere end nødvendigt.

Tania Andersen Version2

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere