Nettet vokser med 10 nye websites per sekund

Internettet vokser stadig eksplosivt, og det betyder, at mens du har kigget på overskriften, så er ikke bare en enkelt, men en helt række websider gået online.

Tal er altid sjove, og det mener de også hos News Telegram, hvor de har sat sig for at undersøge en række internet-tal.

Blandt andet har de forsøgt at finde ud af, hvor mange internetsider, der er. En svær opgave, da tallet hele tiden ændrer sig.

»Da vi tjekkede Google for fem minutter siden, lige før vi begyndte på denne klumme, så vi, at Google havde søgt på 644 millioner sider. Da vi spurgte igen fem minutter senere, rapporterede Google, at de havde søgt på 672 millioner websider. De tilføjede sider til deres egen søgemaskine, mens websider på samme tid blev kreeret over hele verden,« skriver News Telegram i klummen,

Næsten en milliard sider

Men Google søger ikke på alle websider. Det samlede antal tilgængelige websider ligger på 982 millioner websider, altså næsten en milliard, og tallet stiger hele tiden.

»Vi så på, mens websider kom online med en rate på omkring ti per sekund. Nogle gange hoppede tallet, og kom i klumper,« skriver News Telegram.

Tallene har de fået fra InternetLiveStats.com, hvor tællerne konstant snurrer på skærmen.

Besøg den første side

Den første hjemmeside gik online 6. august 1991, hvor den britiske fysiker Tim Berners-Lee, som arbejdede på CERN lagde siden http://info.cern.ch/ op. Den er der stadig, som et online monument for internettets fødsel.

»Han satte nærmest alle de features vi i dag kender fra nettet sammen. Og i stedet for at tage patent på det, lod han opfindelsen forblive fri til resten af verden,« skriver de.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere