10 flyttekasser med ringbind afgør gigantisk it-udbud på Sjælland

12. marts 2013 kl. 07:40
10 flyttekasser med ringbind afgør gigantisk it-udbud på Sjælland
Illustration: Das Büro.
Fem leverandører har mandag afleveret deres tilbudsmateriale for at vinde milliardordre på sundheds-it til Region Sjælland og Region Hovedstaden. Nu skal de to dårligste leverandører sorteres fra.
Artiklen er ældre end 30 dage

10 flyttekasser med ringbind.

Så meget fylder de skriftlige tilbud fra de fem leverandører, der lige nu kæmper om at vinde udbuddet af en fælles EPJ-platform (Elektroniske Patientjournaler) til Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Alle fem afleverede i tide før deadline mandag klokken 12, fortæller programchef på It-Sundhedsplatformen, Claus Balslev. Og dermed er der intet frafald i gruppen af prækvalificerede, som tæller Cerner Ireland Ltd., Cambio Healthcare Systems, Siemens A/S, Epic og IBM i samarbejde med Systematic.

»Vi har i dag modtaget 10 flyttekasser med tilbudsmateriale fra de fem leverandører,« siger Claus Balslev til Version2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ordren kan samlet set være op mod en milliard kroner værd for vinderen, og it-systemet er en kompliceret størrelse, der skal bruges af op til 40.000 læger, sygeplejersker og andet klinisk personale på tværs af sygehuse og sundhedsinstitutioner i de to regioner.

Nu er stakkene med papirer tikket ind fra de fem, og dermed kan arbejdet gå i gang med at finde de tre leverandører, der samlet set vurderes at være bedst egnede til at levere It-Sundhedsplatformen.

»Vi har delt alle kravområderne ud til forskellige projektgrupper, som evaluerer hver deres del af materialet ud fra nogle faglige kriterier. Det bliver aggregeret op til én samlet skriftlig vurdering per leverandør til styregruppen. Derefter finder vi de tre, som er bedst egnede og sorterer de andre fra,« siger Claus Balslev til Version2.

Udskillelsesforløbet finder sted i de kommende uger. I slutningen af april ventes de fem at blive til tre, som går videre til finalen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Deres løsninger vil blive afprøvet i et testmiljø på Herlev Hospital i august.

It-Sundhedsplatformen sættes efter planen i pilotdrift i Region Hovedstaden næste år. Systemet ventes udrullet i Region Sjælland i begyndelsen af 2015 og løbende frem mod slutningen af 2016 i resten af Region Hovedstaden.

Den samlede vinder af udbuddet ventes kåret i november. Du kan læse mere om udbuddet i Version2's dækning neden for.

Opdateret klokken 14.47: Den prækvalificerede leverandør i Systematic/IBM-samarbejdet er teknisk set IBM, selvom Systematic i praksis er EPJ-leverandør med IBM som implementeringspartner. Derfor er det i realiteten IBM Danmark, og ikke Systematic, der har afleveret tilbuddet mandag.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger