10 ekstra kraftværker til verdens datacentre i 2010

Verdens datacentre vil øge elforbruget fra 2005 til 2010 med et forbrug svarende til produktionen fra 10 Asnæsværker.

Vesteuropa forbruger sammen med USA mere end to tredjedele af al den strøm, der årligt forbruges af udstyr i datacentre. Det fremgår af en ny opgørelse foretaget af forsker Jonathan Koomey fra Lawrence Berkeley National Laboratory for chipproducenten AMD.

Ud fra analysefirmaet IDC's forventninger til det globale serversalg frem til 2010, har han beregnet, hvor meget strøm datacentrene til den tid vil benytte.

Ifølge opgørelsen vil væksten i antallet af servere betyde, at der fra 2005 til 2010 vil være et merforbrug svarende til elproduktionen fra 10 kraftværker i samme størrelse som Danmarks største kraftværk, Asnæsværket ved Kalundborg.

Den største vækst kommer ikke overraskende til at ske i Asien uden for Japan. Her vil der de kommende år ske en stor udbygning af it-infrastrukturen. Til gengæld vil USA's andel af elforbruget falde, mens Europa vil holde sig nogenlunde konstant.

Hvis den udvikling og de deraf følgende miljøpåvirkninger skal bremses, er det ifølge Jonathan Koomey nødvendigt for virksomhederne at medregne elforbruget i deres samlede it-udgifter for at fremme indkøb af mere energieffektivt udstyr og investeringer i mere effektive datacentre.

»Mange af forandringerne handler ikke om teknologi, men om mennesker og organisationer,« siger Jonathan Koomey til InformationWeek.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Søren Christensen

Det giver jo ingen mening at skrive at det er 10 stk af asnæsværkets størrelser når meget få rent faktisk ved hvor stort det er:

Here goes:

Asnæs blok 5: 640MW Asnæs Blok 4: 250MW Asnæs Blok 2: 140MW

Total: 13030MW Man siger ofte at 1MW svarer til 1000menneskers forbrug.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere