»Der er ingen chance for, at du får adgang til den her telefon.«
Sådan sagde Sana Sherwani til sin søn, da han prøvede at låse den nye iPhone X op. Den var nemlig lige blevet sat op til ansigtsgenkendelse, som - som bekendt - skal sikre, at det udelukkende er ejeren af telefonen, som kan låse den op.
Men det gjorde den 10-årige søn faktisk.
Det skriver Wired.
Naturligvis skal man lede længe efter to, som ligner hinanden så meget, som Sana og sønnen Ammar, men ikke desto mindre er dette den første direkte velfungerende demonstration af svaghederne ved Apples ansigtsgenkendelse.
Wired forsøgte tidligere at 'narre' telefonen uden held, mens en gruppe vietnamesiske hackere brugte en højst upraktisk teknik til angiveligt at låse telefonen op, som involverede en detaljeret gengivelse af ansigtet, som efterfølgende blev 3D-printet.
Ikke stabilt
Wired tog kontakt til familien, og bad dem gentage forsøget nogle gange. En enkelt gang lykkedes det Ammar at låse sin fars telefon op - men kun den ene gang.
Dernæst bad de Sara om at registrere sit ansigt igen - altså genstarte processen. Denne gang kunne Ammar ikke få adgang til telefonen. Da de gjorde det for tredje gang, kunne han pludselig sagtens komme ind igen.
Det tyder altså på, at hvis man, som forældre, ikke dobbelttjekker hvorvidt sit barn har adgang til telefonen, er en vis mængde fysiske fællestræk nok til at komme igennem .
»Det er ikke alle, som har lavet den her slags tests, og de er ikke nødvendgvis opmærksomme på, at andre kan få adgang til deres telefon,« siger familiefader Attuallah Malik, som dog understreger, at hans søn aldrig kunne finde på at udnytte sine forældres kreditkort, og at sønnen iøvrigt »får de bedste karakterer i klassen.«

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.