1 ud af 3 danske virksomheder uforberedt på mobile trusler
Alene i Kastrup Lufthavn taber 90 mennesker hver dag deres mobiltelefon. I gennemsnit finder kun tre af telefonerne tilbage til deres retmæssige ejer.
Mens mobiltelefonen udvikler sig til at være en lille, kraftig computer, med adgang til et væld af fortrolige oplysninger, følger de nødvendige forholdsregler ikke med i samme takt blandt danske firmaer.
Blandt de professionelle it-folk, der medvirkede i en ny rundspørge fra Dansk IT, svarer en tredjedel således, at der ikke er en it-sikkerhedspolitik i firmaet, som tager højde for brugen af mobile enheder.
Et mere konkret spørgsmål, nemlig om der bliver brugt sikkerhedssoftware til de mobile enheder, giver cirka samme resultat. En tredjedel svarer nej til, at man har værktøjer til for eksempel at fjernslette data på en forsvunden telefon.
Dansk IT understreger dog selv, at resultatet skal ses som et fingerpeg, og ikke som en videnskabelig undersøgelse, da kun 60 it-professionelle deltog i undersøgelsen.
Blandt dem har ingen oplevet, at de selv eller kolleger i firmaet har været ramt af malware på mobilen det seneste år, men der er ingen tvivl om, at denne trussel er på vej.
Over halvdelen svarer således ja til, at der vil komme malware-angreb mod mobiltelefoner i firmaet i løbet af de næste tre år, mens 16 procent ikke tror, at firmaet vil være ramt.
»Endnu har vi kun set sporadiske angreb på mobile enheder, så det er svært at spå om, hvor truslerne bliver størst, men mon ikke vi kan forvente os alt - fra små generende angreb, industrispionage til angreb, der forårsager deciderede driftsnedbrud. Set i det lys kan det undre, at ikke flere virksomheder har klare retningslinjer for sikkerheden på de mobile enheder,« udtaler Klaus Kvorning, formand for Dansk IT.
Anledningen til undersøgelsen er Dansk IT’s årlige konference om it-sikkerhed, der i år bliver holdt 25. og 26. januar. Her vil flere af oplægsholderne fokuseret på, hvordan man som it-ansvarlig skal forholde sig til trusler mod mobilen.
Version2 er mediepartner på konferencen IT-sikkerhed 2012.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.