1 million amerikanere taler nu i Android-mobil

24. april 2009 kl. 13:235
Mere end én million Google-mobiler er solgt i USA siden lanceringen i oktober. Samtidigt ser den første mini-computer med Android som styresystem dagens lys til 1200 kroner.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Googles indtog på mobilmarkedet med platformen Android er ikke blevet ignoreret af amerikanerne. Siden 22. oktober, hvor teleselskabet T-mobile satte G1-telefonen med Android som styresystem på gaden, er der solgt mere end en million telefoner.

Det oplyser T-mobile i forbindelse med, at firmaet aflægger regnskab for årets første kvartal, ifølge digi.no.

Salgstallet er ikke i nærheden af en storsælger som Apples iPhone, men for T-mobile udgjorde G1-salget stort set hele firmaets salg af 3G-telefoner. Producenten HTC's forventningerne til salget blev før lanceringen sat til mellem 600.000 og 700.000 telefoner i løbet af 2008, men det er altså ikke gået helt så hurtigt.

Telefonen G1 er stadig den eneste på markedet med Android og sælges kun gennem T-mobile i USA samt i enkelte europæiske lande. Android-udviklere kan dog også få fat i en ulåst Google-mobil gennem Google.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selve telefonmodellen hedder egentligt Dream og produceres af HTC, men på grund af interessen for den åbne Android-platform fra Google, er telefonen af teleselskabet blevet døbt G1 og kendes som Google-mobilen.

Android-platformen forventes også fremover at blive brugt på netbook-computere, og det første forsøg har nu set dagens lys i Kina, i form af mini-computeren A680 fra firmaet Skytone.

Specifikationerne er dog ikke noget at prale af: En 533-megahertz ARM-processor og 128 megabyte RAM, samt en lille skærm med 480 x 800-opløsning. Til gengæld er prisen heller ikke i nærheden af de reelle netbook-computere, da det kinesiske firma ifølge it-mediet The Register kun tager 200 amerikanske dollars for maskinen, altså lidt under 1200 kroner.

Se link til Android-computeren via fanen 'eksterne links' herunder.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
26. april 2009 kl. 21:58

Telefonen G1 er stadig den eneste på markedet med Android og sælges kun gennem T-mobile i USA samt i enkelte europæiske lande. Android-udviklere kan dog også få fat i en ulåst Google-mobil gennem Google.

Nej, G1 er ikke den eneste på markedet, der kan køre Android. Android har i månedsvis kunnet køre på Neo Freerunner fra Openmoko.

https://wiki.openmoko.org/wiki/Androidhttps://wiki.openmoko.org/wiki/Android_on_Freerunner

Man behøver ikke at være Android-udvikler for at købe den, den købes ikke gennem Google og er selvfølgeligt heller ikke låst til hverken T-Mobile eller noget andet mobilselskab.

2
27. april 2009 kl. 09:35

Det er i teorien korrekt, men er ikke offentlig "lanceret" på på andre håndsæt end G1 indtil videre.

Desuden må android-kørsel på en Freerunner siges at være "kun for entuisiaster", da der sigende skulle være en del problemer med at afvikle det hele korrekt. Bl.a. skulle man være nødt til at fjerne pinkoden fra sim-kortet, før det kan benyttes.

3
27. april 2009 kl. 12:02

Kom til Android Meet Up PROSA København, Ahlefeldtsgade 16, 1359 K den 20-05-200, 17:00 - 20:00

Program Intro til Android ved Sven Pedersen og ellers netværk på programmet.

målet er at få startet en brugergruppe i kbh

Hvis der er nogle der har noget de gerne vil fortælle om, så finde vi plads i programmet.

/Sven

4
27. april 2009 kl. 12:15

Kan man egentlig få den HTC-terminal nogen steder uden abonnement? Ser ud til, at den er tæmli' væmli' låst til T-Mobile...

5
27. april 2009 kl. 12:23

man kan finde dem på dba.dk

elles kan man købe den via google som en dev phone, det kræver dog vener i udlandet