1-0 til kinesiske hackere: Stjal information om hemmelige amerikanske ubådssystemer

Hackere fra kinesiske efterretningstjeneste har stjålet fortroligt materiale fra en underleverandør, som udvikler u-båds-systemer til den amerikanske flåde.

Hackere fra den kinesiske efterretningstjeneste har stjålet fortroligt materiale fra en underleverandør, som udvikler ubådssystemer til den amerikanske flåde. Kineserne gennemførte cyberangrebet i januar-februar.

Hackerne stjal 614 gigabytes materiale, som omhandler et hemmeligt projekt kaldet Sea Dragon, et supersonisk missil, beregnet til affyring fra u-både mod overfladeskibe.

Hackerne stjal også signal- og sensordata, informationer om u-bådenes radiorum med relation til kryptografi, og det arkiv over elektronisk krigsførelse, som den amerikanske flåde bruger til udvikling af ubåde.

Det skriver The Washington Post

Amerikansk-kinesisk våbenkapløb

Den amerikanske Forsvarsminister, Jim Mattis, har bedt om et gennemsyn af underleverandørens it-sikkerhed. Den amerikanske flåde har sammen med FBI startet en undersøgelse af sikkerhedsbristen.

»Det er meget foruroligende,« siger tidligere senator James M. Talent, som er medlem af en kommision, der behandler amerikansk-kinesiske økonomi- og sikkerhedsspørgsmål.»Men det svarer til hvad Kineserne ellers har gjort. De er fuldstændigt fokuserede på at få avanceret våbenteknologi igennem alle tænkelige midler. Det inkluderer at stjæle hemmeligheder fra vores underleverandører,« siger han.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere