
Dagens fuppost - Dansk Internet Register
Jeg vil lige dele denne med jer... Dagens post der hjemme var en "invitation" til tandlægen og desuden er grålig konvolut fra Tyskland. Gæt hvilken jeg åbnede først ?.... :)

Brevet var fra "Dansk Internet Register - for erhvervsdeltagere". Øh bø... Jeg er åbenbart inviteret til at få min hjemmeside www.petertoft.dk registreret hos dem for den nette sum af 958 Euro per år. Der er jo et fund for de penge. NOT!
Det er svindel og humbug fra et tysk firma, og jeg regner med at indsende min klage til
VDAV - Verband Deutscher Auskunfts- und Verzeichnismedien e.V., Heerdter Sandberg 30, 40549 Düsseldorf, Germany
I kan se mit fine grå brev på http://petertoft.dk/v2/svin.pdf Lad være med at svare tilbage til dem hvis du får et lignende brev!
.... "invitationen" fra tandlægen så desværre mere ægte ud :)
Peter Toft er senior specialist hos Renesas Mobile og har blogget om open source og Linux siden Version2's begyndelse. Blogger også jævnligt om andre sjove teknologi-områder.
Follow @petertoftKommentarer (16)
Ja der dumpede også et brev fra VDAV ind hjemme hos mig i dag...
Det skal du dælme ikke sige ja til - jeg vil gerne registrere din hjemmeside i mit private register for det halve af den pris ;-)
Fik også et brev, troede først de bare var ude på at registrere ens domæne, indtil jeg læste det med småt!
Føj for noget svindel og humbug!
"Påbudt værneting i og opfyldelsessted i Forlagets hjemsted". Hvis man har behov for at skrive det er den vist gal...
@Søren: Gratis vil være IKKE at bruge dette tyske firma. Det eneste de gør er at skrive ens hjemmeside op på deres "Internet Register". Det har INTET med DNS at gøre. Jeg vil ikke en gang skrive deres link her - men kig i den vedhæftede PDF.
Det er altså den digitale version af dem som sælger annonceplads i diverse ukendte fagbøger.
Desuden, hvis det havde været DNS hosting, er 958 Euro om året (og ved at indsende ordren, bestiller du de første 3 år med det samme) ALT ALT for meget.
fik også selv et igår.
Når man læser det med småt så er det ikke "bare" 958 euro pr år, næ nej man binder sig for 3 år til 958 euro pr år, så det bliver en hel del.
Tænkte lidt over om man skulle sende den til en af de der forbruger programmer på tv men de kan vel ikke gøre så meget når det er tysk post.
Det er vel et fåtal som køber Viagra blot fordi man får en mail. Blot fordi at spammere begynder at benytte snailmail, betyder det vel ikke man skal miste sin kritiske sans.
Jeg får den del af den type post, specielt fra tyskland, da jeg har et SE nummer indeholdende tilbud om lotterier og annoncer. Jeg får også en del opkald fra "annoncesælgere" som vil sælge annoncer i ukendte telefonbøger.
Jeg ved ikke om man kan få spam filter til sin snail-mail, men jeg ved en ting.
Den sidste bandit er ikke født endnu.
/Klaus
Hej Peter,
Jeg har tilladt mig at skrive et indlæg på min blog baseret på, hvad du og de, der kommenterer her, har skrevet.
Overskriften på seneste blogindlæg på min blog (it-bizzen.blogspot.com) ses jo på Berlingskes business.dk, der nok har en anderledes læserkreds end Version2 har. Fupnummeret bør komme til så manges kendskab som muligt.
mvh Dorte Toft
Ups: Jeg fik lige set, at Erhvervsbladet, der også ejes af Berlingske, skrev om fupforsøgene i går. Artiklen ses her:
http://www.erhvervsbladet.dk/apps/pbcs.dll/article?aid=/20070905/news02/...
Fik ogsaa dette brev i gaar, og det er ikke foerste gang jeg modtager denne slags svindelbreve.
En gang om aaret faar jeg f.eks. et brev fra et postboks-firma i London, som mener jeg skal re-registrerer mine domaener hos dem. Det var jeg hos politiet med for et par aar siden, men de kunne intet goere!!! Svineri!!!
--
Undskyld stavemaaden, men jeg mangler lige et dansk keyboard her hvor jeg sidder lige nu :-)
Mvh,
pt
Dorte Toft (flot efternavn btw) og andre er velkomne til at tage dette blog-indlæg og bruge i eget blog-regi, da det er væsentligt at få udbredt kendskab til dette fup-nummer.
Nu kommer det sjove - de her svin tjener penge på det. Hvor mange procent mon faktisk svarer på det her og hopper i fælden?
Jeg mener at huske at ca 0.1% af email-spam faktisk resulterer i et køb af de produkt som sælges. Skisme uhyggeligt....
Gå ind på siden og lav en søgning, f.eks. navnet på din hjemby. Så står de lokale der med link til deres hjemmeside. Det er jo faktisk det, de har betalt for.
Mit firma står der (under dets gamle navn og gamle website) uden at jeg har betalt noget som helst.
Så man kan ikke gå ud fra, at dem, som er i registret er faldet i fælden.
Det er bare en ny "front" fra de mentalt udfordrede firmaer som laver diverse "branche udvidende" løsninger. Tidligere tlf henvendelser men det kan vi nu ikke slippe for - æv.
Betegner dem i stil med alle de andre DROA, domainrenewalonline, firmalisten osv osv skizofrent barn har mange navne og får nok flere med tiden.
Nå jo fik også et, på et IDN domæne, kreativt, whois information som igen bliver brugt til skumle formål.

