Microsoft løfter sløret for Surface-tablet med fuldblods-Windows

En i5 Core-processor, 4 gigabyte RAM, USB 3.0 port og en vægt på højst 900 gram. Sådan bliver Microsofts tablet Surface med fuld Windows 8.

At købe en ny bærbar computer er efterhånden ’so last year’, mens de tablets, der dominerer markedet i dag, sjældent kan erstatte din primære computer helt, især ikke som arbejdscomputer.

Nu prøver Microsoft med Windows 8 at bløde overgangen op og lancerer to slags Surface-tablets: En med ARM-processor, ligesom iPad’en, som kører det neddroslede Windows RT, og en med helt traditionel x86-indmad, så den kan køre fuldblodsversionen af Windows 8.

Med godt en uge til lancering har Microsoft nu løftet sløret for specifikationerne på Windows Pro-versionen af Surface, som bliver tykkere og tungere end den ARM-baserede Surface.

En x86-processor kræver nemlig mere strøm, så hvor RT-udgaven får et batteri på 31,5 Watt-timer, bliver Windows Pro-versionen et på 42 Watt-timer. Det er med til at gøre den fulde Windows-udgave 200 gram tungere, op til højst 900 gram, afslører specifikationerne. Tykkelsen bliver 1,3 centimeter, mod Surface RT’s 9 millimeter.

Surface med Windows 8 Pro får en i5 Core-processor fra Intel med HD 4000-grafikchip, og sammen med fire gigabyte RAM skal det gøre tabletten klar til at konkurrere mod ultrabooks og andre bærbare computere.

Skærmen på 10,6 tommer får fuld 1080-HD-opløsning, og hvor lillebroren har en USB 2.0-port, får x86-udgaven en USB 3.0-port samt mini-displayport, så man kan tilslutte en større skærm. Lagerpladsen er enten 64 eller 128 gigabyte, med mulighed for at udvide med micro-SD-kort. Og der følger en digitizer-pen - en stylus - med som standard, hvilket nok også bliver nødvendigt, hvis man vil bruge sine ikke-touch-optimerede Windows-programmer på en tablet.

Det eneste, der er ukendt endnu, er prisen. Men forvent, at den bliver dyrere end lillebroren, som skal i hård konkurrence mod iPad og de mange forskellige Android-tablets.

Se alle specifikationerne i denne pdf

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Peter Eriksen

Jeg havde en af de gode gamle Tablet PC'ere. Det var det bedste arbejdsredskab jeg havde gennem hele min studietid (og de efterfølgende mange år på jobbet) Det var fremragende at tage notater på - fordi det var med en pen og en digitizer ved at mærke. Jeg har stadig alle mine notater, opgaver osv. fra 6 års universitetstid - det havde jeg næppe haft hvis det havde været i hardcopy.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere