Kinesiske hackere mistænkt for at stjæle millioner af amerikaneres sundhedsdata

En hackergruppe, der angiveligt har bånd til den kinesiske regering, har stjålet sundhedsdata fra 4,5 millioner mennesker.

En kinesisk hackergruppe er mistænkt for at stjæle sundhedsdata fra 4,5 millioner amerikanere. Gruppen formodes at have bånd til den kinesiske regering, skriver Reuters.com.

Hackergruppen er kendt af amerikanske efterforskere under navnet APT 18. Gruppens mål er typisk virksomheder i fly- og forsvarsindustrien, teknologi, finans- og sundhedssektoren, fortæller Charles Carmakal leder af sikkerhedsvirksomheden FireEye Inc.

»De bruger rimelig avancerede teknikker til at bryde ind i organisationer, og de er gode til at opretholde adgang i lange perioder uden at blive opdaget,« siger Charles Carmakal til Reuters.

Den stjålne information dækker over patienternes navne, adresser, fødselsdato, telefonnumre, personnumre og en liste over patienter, der har modtaget ydelser de sidste fem år. Informationerne er stjålet fra hospitalsgruppen Community Health, som har 206 hospitaler fordelt på 29 stater.

Hackerne fik dog ikke fingre i hverken sundhedsjournalen, kreditkortoplysninger eller oplysninger om intellektuelle rettigheder på hospitalsudstyr.

Ifølge flere sikkerhedsvirksomheder, der er har fulgt hackergruppen i en årrække, er der god sandsynlighed for at gruppen har forbindelse til den kinesiske regering. Ingen ønsker dog at uddybe den mistanke.

Sundhedssektoren er i stigende grad et mål for hackere. I april advarede FBI nemlig om at sundhedssektoren i USA er relativ dårlig til it-sikkerheds sammenlignet med andre industrier.

Kommentarer (2)

Milos Game

Her er min alternative teori, der er lige så valid den teori de kommer med:

Der er en god sandsynlighed for at disse sundhedsdata er stjålet af rumvæsner, der vil optimale kandidater til "anal probing", men ingen ønsker dog at uddybe den mistanke.

Prove me wrong! :-)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

JobfinderJob i it-branchen

TDC skifter koncernchef efter faldende mobilomsætning

Jesper Stein Sandal Mobil og tele 14. aug 2015

Nyeste job

KurserStyrk dine evner med et kursus

Master i it, Softwarekonstruktion

Hvornår: 2016-04-07 Hvor: Efter aftale Pris: kr. Efter aftale

MCP 20488 kursus: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions

Hvornår: 2015-11-16 Hvor: Storkøbenhavn Pris: kr. 18750.00

Afsætning af kabler, alle spændingsniveauer og kabelfejllokalisering med A-ramme

Hvornår: 2015-09-22 Hvor: Sydjylland Pris: kr. 4300.00

CNS-207 Implementing Citrix NetScaler 10.5 for App and Desktop Solutions

Hvornår: 2015-09-07 Hvor: Østjylland Pris: kr. 25000.00

MCP 20532 kursus: Developing Microsoft Azure Solutions

Hvornår: 2015-11-09 Hvor: Storkøbenhavn Pris: kr. 18750.00