Danske Cetrea og Xena Networks blandt verdens 100 mest innovative

To danske it-firmaer kom gennem nåleøjet, da Red Herring-prisen til verdens 100 mest innovative teknologivirksomheder blev delt ud.

De er ikke store og kendte, men ifølge dommerpanelet meget innovative.

Faktisk er de blandt de 100 teknologivirksomheder i verden, der er bedst til at innovere sig ud af krisen, lyder vurderingen fra dommerne i den globale Red Herring-kåring, som hvert år udpeger verdens mest innovative firmaer.

Danske Cetrea og Xena Networks blev således onsdag nat dansk tid kåret til to af de 100 vindere globalt set. Det oplyser de to firmaer til Version2.

Cetrea udvikler software til hospitalsbrug, så lokaler og operationsstuer kan blive udnyttet langt mere effektivt. Firmaet udsprang af et ph.d-projekt og blev også fremhævet under tirsdagens debatmøde om mulighederne for dansk it-innovation.

»Jeg var i praktik i to dage på Skejby Sygehus for at se det i praksis, og de steder, man ikke brugte systemet, var det et gedemarked af telefonopkald og spildtid. Så den slags løsninger er et eksempel på noget, der kan blive en stor succes, også uden for Danmark,« sagde Preben Mejer, direktør for Innovation Labs, om Cetreas produkt.

Læs også: It-system banker udnyttelsen af operationsstuer op

Xena Networks har fire år på bagen og har specialiseret sig i testudstyr til ethernet.

Red Herring-kåringen sker i flere trin med først tre regionale finaler. Da Europas 100 mest innovative teknologivirksomheder blev kåret i foråret, var der fem danske vindere. Udover de to nyudnævnte globale vindere var det CMS-firmaet Sitecore, sikkerhedsfirmaet Codesealer og Octoshape, som udvikler streamning-teknologi.

Læs også: Syv danske it-firmaer nomineret til europæisk iværksætterpris

Kommentarer (3)

Jonas Brincker

Lige en rettelse:

Sitecore, Octoshape og Codesealer var også videre til den globale finale - de står ligeledes på listen over globale finalister, som kan ses her:

http://www.redherring.com/RHG/2011/finalists.html

Men det kunne da være interessant at vide hvilke priser Cetrea og Xena Networks har vundet, som de andre danske finalister ikke har ?

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

JobfinderJob i it-branchen

Google erstatter chef for søgning med specialist i machine learning

René Kornum Ledelse 5. feb 12.57 1

Nyeste job